Wednesday, May 17, 2017

Tehdaskierros Marimekolla

Marimekon tehtaalla Helsingin Herttoniemessä järjestetään tällä viikolla yleisölle avoimia opastettuja tehdaskierroksia. Minä ilmoittauduin innolla mukaan ja sain vielä miehenkin houkuteltua matkaan. Itse tehdaskierroksen aikana oli valokuvaaminen kielletty, mutta löysin netistä muutaman kuvan tehtaalta ja itse otin sitten valokuvia tehtaan yhteydessä olevasta outlet myymälästä.
Oli erittäin mielenkiintoista tutustua, miten kankaan painaminen tehtaalla tapahtuu ja millaisia työvaiheita koko prosessi suunnittelusta valmiisiin kangaspakkoihin sisältää. Oli hienoa nähdä, että vielä Suomessakin tehdään tällaista työtä eikä sentään kaikkea ole siirretty ulkomaille. Surullista oli toki kuulla se, että malliompelua lukuunottamatta muut ompelutyöt tehdään ulkomailla. Suomesta kun ei tänä päivänä löydy ompelijoita ja onhan se varmasti myös rahakysymys.

Kyllä Marimekko on ehdottomasti yksi Suomalainen ylpeyden aihe maailmalla ja täytyy vain toivoa, että jonain päivänä lähes kaikkien tuotteiden valmistaminen Suomessa olisi jälleen kannattavaa.No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...