Friday, September 16, 2016

Kettukarkkeja ja kudontaa


 Muistan lapsuudestani, että mummolla oli aina kammarin lipaston kaapissa kettukarkkeja jemmassa. Ne maistuivat aina yhtä hyville. Ystävättäreni esitti minulle toiveen että tekisin hänen miniälleen ja lapsenlapsilleen kettukarkkisukat. No eihän siinä muuta kuin tuumasta toimeen ja tässä se alku nyt on puikoilla. Mukavasti löytyi sukkiin sopivat värit seiska veikasta ja nallesta. Sukan malli on muuten ihan omasta päästä ideoitu, mutta kettu on netistä pongattu ruutupiirrosmalli.


Kangaspuissa on tällä hetkellä työn alla tällainen malli. Lemmenpolun nimellä tämä löytyy kankaakutojan mattokirjasta, mutta en vielä ole keksinyt mikä tämä minun mattoni olisi nimeltään. Väreinä matossa on tumma harmaa, valkoinen ja oranssi.
 Tummempaa oranssia kudetta oli niin vähän että täytyy vähän laittaa vaaleampaa oranssia joukkoon, jotta saan kuteen riittämään vähän pidempään mattoon. Eivät näytä ollenkaan hassummilta yhdessä.
 Äiti kutoo toisilla puilla samaa lointa kun minä aiemmassa postauksessani, mutta poljentaa on vain hieman vaihdettu. Mallin nimi on laineet, mutta kun väreinä on vaalea ruskea, punainen ja valkoinen ei ehkä laineet ole oikea nimi tälle matolle.


Tiistaina kävimme pikipäiten Kangasniemen syysmarkkinoilla. Pääkohteemme oli Vyyhdittären kudeauto, mutta löysimme myös tämän ihana puisen ovikyltin toivottamaan vieraat tervetulleeksi kotiimme.
Ihanaa ja aurinkoista viikonvaihdetta kaikille!!!

4 comments:

 1. Ihanat sukat. Kettukarkki oli lapsenlapseni lempikarkki , kun hän oli pieni.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentistasi ja vierailusta blogissani!!! myös minä pidin kovasti kettukarkeista pienenä vaikkakin salmiakit olivat minun lempikarkkejani. :)

   Delete
 2. Onpa kauniita mattoja! Kettusukat ovat hauskat:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon!! kettusukkia on hauska neuloa nyt on jo kolmas pari menossa.

   Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...