Friday, April 8, 2016

Uuden äärellä

Viime viikolla käsityöpajani sai tarvike täydennystä, eli meille tuli uudet kangaspuut. No aivan uudet ne eivät tietenkään ole, mutta minun mielestäni lähes uuden veroiset.
Koulussa kokeilin pystykangaspuita ja innostuin niillä kutomisesta. Innostuin koulun myötä myös ryijyn tekemisestä ja näillä puilla sen tekeminen onnistuu hyvin. Ryijyn kutominen on hidasta puuhaa ja siksi en halua mattopuihin sitä viritellä. Näillä sitä voi kutoa siihen tahtiin kuin ehtii ja jaksaa näpertää.Ryijyprojekti on hiljalleen edennyt muutenkin. Tilasin Pirkanmaan kotityöltä ryijylanka kartan ja siitä pitäisi sitten alkaa etsiä lankoja työtä varten.
Suunnitelmissa olisi tehdä luonto aiheinen ryijy ja apuna olen käyttänyt valokuvaa. Valokuvan saaminen sellaiseen muotoon, että siitä voisi alkaa ryijyä kutomaan osoittautui melko haasteelliseksi tehtäväksi. En ole varma vieläkään saanko näiden kuvien perusteella mitään valmista aikaiseksi, mutta ainakin aion yrittää... :)


Tässä hieman osviittaa siitä mitä värejä tarvitaan. Kaikkiaan värejä olisi 40. Saas nähdä...


Ja jos ei värikartasta löydy sopivia värejä niin sitten on ryhdyttävä itse värjäriksi. Kesän koittaessa on haaveenani lähteä kokeilemaan lankojen värjäystä. Kasvi- ja sienivärjäys kiinnostavat erityisesti. "Värjää itse langat ja kuidut" kirjasta sain kuitenkin intoa lähteä kokeilemaan myös pigmenteillä värjäystä. Ja mikä ettei myös tehdä itse kehrättyjä lankoja. Olisipa se mukavaa neuloa sukkaa ja kutoa ryijyä oma kehräämistä ja värjäämistä langoista.

Koulun myötä on todella avautunut aivan uudenlainen maailma käsillä tekemiseen. Olisipa sitä aikanaan peruskoulussakin ollut näin innostunut koulutehtävien teosta kuin nyt. Ehkä aiheet eivät tuolloin olleet riittävän kiinnostavia.

Huomenna on tarkoitus suunnistaa koulutyön puitteissa kädentaitomessuille ideoita ja ehkä jotain materiaalejakin poimimaan.

Iloista ja aurinkoista viikonloppua!!!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...