Monday, May 26, 2014

Hirsimökkiä ja mökkimattoja


Pitkä tovi on taas vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Vietin ensin myöhäistä talvilomaa tuossa huhti-toukokuun vaihteessa ja sitten ovatkin ihanat kesäiset säät hellineet niin ettei ole malttanut paljon sisällä olla. Tänään kuitenkin on ollut sateinen ja kolea päivä, joten ensin päivän vietin kankuripajalla ja vielä äsken sitten viimeistelin yhden keskeneräisen tilkkutyön.

 Hirsimökkimallilla ompelin päällisen puusohvaan. Aiemmin jo tein samanlaisen vaaleanpunaisilla sävyillä ja nämä molemmat siis sopivat sekä sohvan päällisiksi että keinutuoliin päälliseksi. Takana on vanukangas antamassa hieman ryhtiä.Sinisiä kankaita löytyi minulta kaapeista runsaasti ja nyt päätin että niitä täytyy käyttää pois. Seuraavaa samantyyppistä tilkkutyötä jo tuossa kovasti suunnittelen. Saa nähdä milloin se valmistuu.
 Matot ovat tilaustyötä ja ovat tulossa kesämökin lattiaan. Kolmas matto on vielä puissa, siihen raidoitus tulikin aavistuksen erilainen, mutta perusilme kuitenkin sama. Vielä lopuista kuteista syntyi lyhyt matto ikään kuin kaupantekijäisiksi ja pieneksi yllätykseksi.... :)


Sukkakutomossa ei parane viettää kesälomaa, sillä niitä tarvitaan aina. Viime perjantaina meillä oli kevään viimeiset myyjäiset ja kas kummaa sukkia ja villatossuja kävi kaupaksi sielläkin vaikka ulkona oli lämmintä lähes +30 astetta. Tällä viikolla villasukat näyttävätkin taas olevan tarpeen, sillä ennuste näyttää tänne Keski-Suomeen vain muutamaa lämpöäastetta.
Nämä maisemat ovat Saimaan rannalta muutaman viikon takaa. Kävimme päivän reissulla Punkaharjulla ja oli aivan pakko pysähtyä kuvaamaan upeaa maisemaa.
Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!!!2 comments:

  1. Hieno hirsimökkityö ja sopii hyvin sohvan päälle! Matotkin kauniita:)
    Kauniin maiseman olet kuvannut.

    ReplyDelete
  2. Hirsimökki on blokkimalli, johon en ikinä kyllästy! Ja sininen väri on toinen. Kaunis työ, samoin matoista pidän kovasti.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...