Saturday, September 28, 2013

Kotipäivä

Tänään on ollut täällä Keski-Suomessa kaunis syyspäivä. Pihaa laittelin tänään hieman talvikuntoon ja laittelin kesäkalusteita pois. On vietetty ihan kotipäivä ja pihatöiden jälkeen olivatkin vuorossa ompelustyöt.


Kokeilin ommella tällaisia jouluisia pussukoita. Pohjakangas on pellavaa ja väreiksi sitten hieman ruutu- ja raitapuuvillaa.


Pussukoita on nopea ommella ja ehdin tuossa jo tuumailla mitä muunlaisi kuvia voisin aplikoida sydämen tilalle.

Kaitaliinoja sain myös lisää valmiiksi. Sydämet painoin jo keväällä kevätmyyjäisiä ajatellen, mutta minusta ne näyttivät enemmän jouluisilta ja niinpä nyt sitten liinat saivat jouluisen kanttauksen. Ihan niistä kelvollisen näköisiä tuli.
Paljon on ideoita päässä lisää jouluisia käsitöitä varten. Pian on aika käynnistää myös korttipaja jälleen ja sitä hommaa varten ostin Sinellistä uuden apuvälineen.


Hieman olen jo kapistusta kokeillut, mutta tosi toimiin sen kanssa ryhdytään vasta jonkin ajan kuluttua. Nautiskelen kaikessa rauhassa vapaasta viikonlopusta ja lauantai-illan rauhasta. Pian sytytän kynttilät sekä ulos, että sisälle syysiltaa valaisemaan.

Wednesday, September 18, 2013

Aika on kulunut

Ihana kesä alkaa olla takanapäin ja syksy on hiljalleen saapunut. Kesä on ollut vauhdikas ja päivitykset tänne blogiin ovat tyystin jääneet. Toimettomana ei käsityöpajassa kuitenkaan olla oltu, vaan yhtä ja toista on tullut tehtyä. Tilkkupeittoprojekti on tällä hetkellä suurin työn alla oleva juttu.

Työkaverini tilasi minulta kesällä tilkkupeiton ja toivomuksena oli että väreissä olisi punaista ja keltaista, ei kuitenkaan kirkkaina sävyinä. Tällaisia värejä lähdin sitten sommittelemaan yhteen ja hiljalleen niistä on alkanut peitontapaista syntyä.


Mallin löysin Lise Bergenen kirjasta "kauneimmat tilkkutyöt. Mallissa värejä oli käytetty paljon enemmän ja myös blokkien väliin tulevat neliöt olivat hyvin erilaisista kankaista. Päädyin kuitenkin käyttämään hieman vähemmän kankaita ja värejä, jotta lopputulos säilyisi selkeämpänä. Lisäksi peitto tulee huoneeseen, jossa on suuri kirjahylly, joten tästäkin syystä on peitosta yritettävä tehdä mahdollisimman rauhallisen sävyinen.


Joulu alkaa hiljalleen hiipiä ajatuksiin ja jouluisten käsitöiden tekeminen onkin aloitettava kiireen vilkkaa, että ehdin tehdä mahdollisimman paljon. Tämän tilkkuliinan mallin löysin niin ikään Lise Bergenen kirjasta " Tilkkutöitä Jouluksi". Mallin nimi on lumivalkoinen kaitaliina. Minä kuitenkin laitoin liinaan mukaan ripauksen jouluista punaista, eikä lopputulos lainkaan hullummalta näytä. Liina Käy oivasti pienelle pöydälle, sillä mittaa liinalla on vain noin 75cm.


Jouluisen sydänkranssin tein jo aiemmin käyttämälläni mallilla, mutta tällä kertaa pohjakangas ei ole villaa vaan joulunpunaista pellavaa. Mallin olen löytänyt Grete Gulliksen Moen kirjasta " Mukavia ja hyödyllisiä tilkkutöitä" Tämän kranssin voi ripustaa seinälle joulunajaksi tai sitten liinaksi pöydälle tai vaikka kuusen alle.
Myös jouluisia kaitaliinoja olen jo hieman suunnitellut. Tässä kokeiluni tältä päivältä. Punaiselle pellavalle kokeilin painaa kangasväreillä sydänkuvion, jossa väreinä valkoinen ja harmaa niinkuin reunuksen ruutukankaassakin.


Kokeilin myös tällaisella reunuksella liinaa ja mukavan näköinen myös tästä näyttää tulevan, mietinnän alla on vielä minkälaisen kuvion tähän liinaan painaisin. Valkeita lumihiutaleita hieman olen ajatellut. Näitä punaisesta pellavasta tehtyjä kaitaliinoja on tarkoitus tehdä enemmänkin hieman erilaisilla painatuskuvilla.
Myös neulepuikot ovat kilisseet, etupäässä sukkia on syntynyt, mutta myös pikkutytön mekko ja vauvapeittoja muutamia.Kutomopaja on edelleen remontin alla ja sen kanssa onkin kulunut paljon aikaa kesällä. Voi olla ettemme joulunajan myyjäisiin vielä uuden kutomon tuotteita saa, mutta kyllä siellä hiljalleen alkaa homma valmistua.
Aurinkoisia syyspäiviä kaikille!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...