Wednesday, February 13, 2013

Lisää kankaanpainantaa

On niin ihanaa kun on vapaa päivä ja voi tehdä ihan mitä huvittaa. Useinhan sitä huvittaa tehdä käsitöitä...:) Tänään päätin kokeilla jälleen kankaanpainantaa. Sain ystävältäni lainaksi orvokki sabloonia ja niistä olikin helppo lähteä yrittämään.


Olin jo aiemmin painanut yhden tällaisen sinisen orvokin ja tänään tein niitä vielä muutaman lisää. Tarkoitus on myöhemmin koota ne yhteen ja laittaa hieman tilkkuja sekaan kaitaliinaksi. Saas nähdä mitä niistä tulee...


Sinellistä löysin kaunista pinkkiä kangasväriä ja siitäpä syntyikin sitten vaaleanpunaisia orvokkeja. Mukavan keväinen olo näitä tehdessä tulikin.


Myös tämä lilan sävy lähti mukaani samaiselta Sinellin reissulta (ja pari muutakin purkkia). Erityisesti tykästyin tähän orvokin sävyyn. Myös näistä tulisi kaitaliinoja niin, että molemmissa päissä olisi painatukset ja reunuksena puuvillakangas. Kuvat on painettu valkealle pellavakankaalle.


Viimepäivinä on tipahdellut postilaatikkoon käsityölehtiä pullollaan keväisiä upeita töitä. Novitan puro batik lanka kauniissa pastellisissa sävyissä tupsahti ostoskärryyn kuin vahingossa. Varastossa minulla olikin ruskean sävyistä lankaa ja näistä olisi tarkoitus väkertää neulepeitto.

Sain tänään ystävänpäiväkortin jossa oli kaunis värssy:

                              Ole iloinen lahjoista elämän suomista,
                              Rohkein mielin, hymyillen katso huomista,

Iloista ystävänpäivää kaikki ystävät lähellä ja kaukana!!! Happy Valentine´s day my dear friends!!!

Saturday, February 2, 2013

Kankaanpainanta harjoituksia

Hieman pitkäksi venähtänyt joulutauko ompeluksien osalta sai päättyä tänään, sillä kevään ompelustyöt on pikkuhiljaa aloitettava, jotta valmistakin ehtisi syntyä. Täällä blogissakaan en juuri ole ehtinyt käymään, sillä uusin harrastukseni sukututkimus on vienyt viime viikot vapaa-aikani aivan tyystin. Tänään aloin kokeilla kankaanpainantaa uudella mallilla, jonka ystäväni avustamana saimme viime viikolla tehdyksi.


Löysin tällaisen mallin kirjontamalli kirjasta ja mielestäni se sopisi todella hyvin painantakuvioksi ja niinpä ryhdyimme tuumasta toimeen. Sabloonan teko oli ainakin minun mielestäni todella haastavaa. Olen vain yhden sabloonan tehnyt aiemmin ja sekin oli melko simppeli koivunlehti.Mallista tulikin hyvin onnistunut ja nämä koevedokset lakanakankaallekin onnistuivat varsin hyvin. Tänään sitten ryhdyin innolla tekemään pellavaisia liinoja tarkoituksenani painaa niihin tämä sama kuva.


Mutta nytpä olinkin sitten uuden haasteen edessä, johon en kokemattomana kankaanpainajana ollut ollenkaan varautunut.


Tämä valkoinen pellava vielä onnistui kohtalaisesti, sillä se on melko ohutta kangasta. Mutta jo siinä saatoin huomata hieman pientä värin leviämistä, mikä tietysti hieman harmitti. Mutta varsinainen haaste oli vasta edessä...


Luonnonvärinen pellavakangas on melko paksua ja tässä kohdin huomasin kokemattomuuteni. Väri lähti herkästi pienissä yksityiskohdissa leviämään ja lopputulos oli jokseenkin epäsiistin näköinen.
Sabloonan pysyminen alustassa kiinni oli hankalaa ja siitä syystä väri lähti leviämään.


Mutta jospa tässäkin hommassa pätee sanonta, että harjoitus tekee mestarin ja jonain päivänä painotyöt sujuvat mallikkaasti. Mukava joka tapauksessa oli kokeilla jotain aivan uudenlaista.
Kevät alkaa jo hieman hiippailla mieleen. Ilmat ovat viime päivät olleet leutoja ja mukavia ja ehkä se onkin saanut keväiselle mielelle. Kuluneen viikon ole viettänyt talviloman merkeissä ja ensi viikolla alkaisi jälleen arkinen aherrus.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...