Saturday, April 13, 2013

Kevättä ilmassa

Tänään on ollut vesisateinen ja harmaa kevätpäivä, lumet ovat saaneet kyytiä. On siis ollut hyvä päivä viimeistellä kevään ompeluksia. Liinat myyjäisiä varten alkavat olla valmiina pikkuhiljaa. Tänään viimeistelin vielä reunoja muutamiin liinoihin.Orvokkiliinoja valmistui eri värisiä ja kokoisia. Myös erilaisia reunuksia tein, jotta sain mahdollisimman paljon kankaiden jämiä käytettyä pois.Kankaanpainanta oli kyllä mukavaa puuhaa, mutta kyllä nämä ompeluhommat ovat kuitenkin se minun juttuni. Löysin jo mukavia malleja, joita voin tilkkuliinoihin ommella. Luulen, että nämä painohommat tulevat jatkossakin olemaan vain satunnaista tekemistä.


Vaan eipä silti, mukavahan tuotakin oli kokeilla ja ihan kivoja liinoja kuitenkin sain väsätyksi ja onhan tuo orvokki mukavan keväinen malli.Pitkiin liinoihin tulikin sitten myös tilkkuja eli liinassa vuorottelevat painokuvio ja tilkkuneliöt. Tein nämä liinat samalla idealla kuin joulunaikaan liinat, joihin ompelin ruutukankaasta sydämiä pellavan keskelle.
Itse tykästyin erityisesti tähän oranssiin liinaan. Siinä vaan on jotain niin mukavan keväistä ja valoisaa. Sain eräältä sisarelta ison pinon kankaita tässä muutama viikko sitten ja näihin liinoihin olenkin käyttänyt paljon noita saamiani kankaita.Nämä tilkkuliinat ovat olleet lähes valmiina jo viime keväästä saakka, mutta nyt vasta sain niihin taustakankaan ja reunakanttauksen ommelluksi. Kukkakangas on kodinykkösten alennusmyynnistä ostettu ja mielestäni se on todella kaunista kangasta. Olen jo aiemmin käyttänyt kangasta peittoon, mutta nyt sitten myös liinoihin.Näitä liinoja ajattelin ommella vielä muutaman mikäli aika vaan antaa myöden. Myyjäisiä varten täytyisi vielä viimeistellä yksi tilkkupeitto, joka on myös ollut keskeneräisenä jo viime kesästä saakka. Kankurin pajalla alkaa pian mittava remontti vesivahingon vuoksi, joten kutomaan pääsemme ehkä vasta syyspuolella. Mutta toivottavasti tuolloin pääsemme uudistettuihin upeisiin tiloihin ja mahdollisesti saamme myös toiset kangaspuut, jotta voimme tehdä sekä mattoa että poppanaa yhtä aikaa!!!
Ihanaa keväistä lauantai-iltaa kaikille!!!

4 comments:

 1. Orvokkiliinat ovat kauniita ja viimeinen kukkaliina aivan ihana!
  Paljon olet ehtinyt tekemään.

  ReplyDelete
 2. Kiitos tytöt!! Minusta kun tuntuu, etten ole paljoakaan ehtinyt, mutta ehkä tunne johtuu siitä, että päässä on vielä niin paljon toteuttamattomia ideoita!!!

  ReplyDelete
 3. So many beautiful flower- tablerunners!

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...