Tuesday, December 18, 2012

Joulutunnelmaa Toivolan vanhalla pihalla


Tänään teimme ystäväni kanssa jouluisen retken Toivolan vanhalle pihalle aivan Jyväskylän keskustaan, jonne on joulunalusajaksi avattu joulupiha. Toivolan vanha piha on vanha käsityöläispiha ja nyt siis tänä syksynä avattu uudelleen alkuperäisessä merkityksessään.


Aloitimme kierroksen kellarikahvilasta, joka itsessään jo oli mukava elämys niin tunnelmaltaan kuin puitteiltaankin. Ja herkkuja oli tarjolla monensorttista.
Oli aivan kuin aika olisi hetkeksi pysähtynyt, kun nautimme kahvihetkestä tuossa ihanassa paikassa.
Sepän pajassa ja makasiineilla saimme ihastella kauniita kädentöitä. Nämä ihastuttavat vanhat kortit jäivät erityisesti mieleeni.Lämpimissä sisätiloissa sijaitsevat mm. vaatehtimo ja lankapuoti, joiden tunnelmaa pääsimme myös aistimaan.

Kauniita kankaita ja matonkuteita löytyi paljon sekä aivan mahtavia neulelankoja sekä kaikenlaista tarviketta käsillä tekemiseen.


 Toivolan pihalla käynnin jälkeen suunnistin kaupungille, mutta kovin näyttivät ankeilta ja teennäisiltä keskustan liikkeiden joulukoristukset tämän kokemuksen rinnalla. Silmä ja mieli lepäsi tässä mukavassa yksinkertaisen kauniissa tunnelmassa. Tänne oli saatu luotua se aito ja oikea joulun tunnelma. Kumpa meidän kaupunkimme päättäjät ymmärtäisivät tällaisten vanhojen paikkojen merkityksen eivätkä hävittäisi kaikkea uusien ja "hienojen" ostosparatiisien tieltä.
Näiden kuvien ja tunnelmien myötä toivotan lämmintä ja siunattua joulunaikaa kaikille!!!

Friday, December 7, 2012

Lähetysmyyjäistunnelmia

Eilen Itsenäisyyspäivänä meillä oli jälleen perinteiset lähetysmyyjäiset kirkolla. Päivä oli kauniin talvinen ja ihmisiä oli liikkeellä paljon. Tunnelma oli mukava ja halukkaat saivat vatsansa täyteen joulupuuroa ja viemisiksi kotiin leivonnaisia ja käsitöitä.
Yllä olevissa kuvissa on syksyn aikana ompelemiani liinoja. Melkoinen määrä niitä tulikin tehtyä. Moni osti liinan joulupöytään tai lahjaksi pukinkonttiin. Ihania havukransseja olivat sisaret jälleen tehneet ja tuttuun tapaan ne olivat kovasti suosittuja. Jäi niitä toki muutama niin, että minäkin sain ostettua yhden meidän oveen.Nämä ihanat huovutetut punatulkut ovat myös aina kovasti suosittuja. Jospa itsekin jonain vuonna ehtisi harjoittelemaan tuota huovuttamista. Myös nämä kauniit punatulkkutaulut olivat myyntimenestys ja ovathan ne aivan mahdottoman kauniita. Kyllä meillä on sitten taitavia sisaria seurakunnassa...:)Tilda-juttuja ja jyvätonttuja sekä erilaisia kransseja ja kasseja löytyi myös paljon. Erityisiä suosikkejani olivat lumiukot, jollainen lähtikin mukaan pukinkonttiin.Arvonnassa oli totuttuun tapaan jälleen pääpalkintona tilkkupeitto. Voittaja sai valita äitini ja tätini tekemien peittojen väliltä, kumpi nyt sitten paremmin omaan kotiin sopiikaan. Arvonta on ollut vuodesta toiseen valtavan suosittu.

Myös leivonnaispöydät notkuivat erilaisia jouluisia herkkuja ja myös nämä tuotteet tekivät totuttuun tapaan hyvin kauppansa. Ja mikä tärkeintä kaikkista myydyistä tuotteista saadut varat menevät kokonaisuudessaan lähetystyön tukemiseen. Lähettimme ovat Thaimaassa, mutta lähetystyötä tehdään seurakuntamme kautta myös monissa muissa kohteissa.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...