Sunday, November 27, 2011

Hoosianna Daavidin Poika, kiitetty olkoon Hän

Ensimmäinen Adventti ja joulun odotus voi ihan virallisesti alkaa. Myös meille ilmestyivät tänään ensimmäiset merkit lähestyvästä joulust. Ostin olohuoneeseen viime viikolla verhokankaan ja tänään sain verhot ommelluksi ja ikkunaan.


Myös ikkunat saivat koristeikseen tähdet ja hieman lisää kynttilöitäkin nostin esille lämmintä tunnelmaa luomaan.


Verhot eivät ole mitenkään erityisesti jouluiset, mutta ihastuin tähän kankaaseen kovasti ja mukavat talviset verhot niistä tulivat ja hieman vaalean punaista tuomassa lämmintä sävyä ikkunoihin. Kävimme Laukaassa tutustumassa uuteen käsityöpuotiin Kretliiniin ja siellä silmiini osui tämä kangas, joka on Clarke&Clarken mallistosta.


Hyllyllä istuvan tonttu-ukon ostin Kuopion Yliopistollisen sairaalan puodista. Olen syksyn ajan käynyt Kuopiossa täydennyskouluttautumassa ja joka kerta on pitänyt tuossa ihanassa puodissa piipahtaa.


Viimeiset viikot ovat olleet todella työntäyteisiä. Myyjäisiä on ollut jo useammat ja vielä olisi muutamat edessäpäinkin. Eilen pidimme myyjäiset kirkollamme ja varsin mukavasti jälleen väkeä kävi ostoksilla. Lähetystyön hyväksi myytiin monta sukkaparia, joululiinaa ja leivonnaista. Lähettimme Thaimaassa ovatkin tarvinneet aivan erityisesti apua ja esirukouksia tämän syksyn aikana. He kun ovat siellä keskellä Thaimaan tulvia ja myös heidän kotinsa on ollut tulvan alla ja he asustelevat nyt tilapäisessä kodissa. Käy kurkistamassa heidän kuulumisia lähemmin heidän blogissaan.


Neulomuksia on viime ajat tehty urakalla, tilaustöitä kun kertyy melko paljon näin joulun alla. Nämä langat ostin myöskin Kretliinistä. Mukava kun sieltä saa näitä ihania Dropsin lankoja. Työn alla on säärystimet työkaverilleni Nepal-langasta, joka on muuten aivan ihanan pehmeää ja tukevaa lankaa.


Myös sukkia on tullut neulottua runsaasti. Harmaat sukat ovat lähdössä työkaverilleni ja pitkät palmikkosukat ovat taas menossa pukin pakettiin...:) Nuo pitkävartiset sukat ovat todella ihanat ja luulenkin, että teen itselleni samanlaiset. Lankana näissä sukissa on Seitsemän Veljestä. Pitkään sukkaan menee noin yksi kerä/sukka ja harmaat sukat tulivat yhdestä kerästä,


Kulunut syksy on ollut kiireinen sekä työrintamalla, että myös osittain meidän alkusyksyisen muuton vuoksi. Kovin paljon en ole ehtinyt ompeluksia tekemään, vaikka kovasti olisin halunnut. Nämä joulukankaat ostin jo lokakuussa eurokankaasta ja vieläkin haaveilen, että ehtisin jotain niistä väsätä jouluksi, mutta saa nähdä.


Tässä kuva uuden kotimme minun valtakunnastani eli ompelupajasta. Tämä on hieman pienempi huone kun vanhassa kodissamme, mutta kyllä tänne silti mahtuu näpertelemään. Haaveilen vielä saavani paremmat työpöydät, jotta tasotilaa tulisi enemmän. Nyt pöytätilaa on niukasti ja tilkkujen leikkaamista varten oleva pöytä on matala, joten se on hieman hankala. Ikeassa jo hieman mittailin sopivaa pöytää, mutta vielä se jäi muiden tärkeämpien ostosten jalkoihin.

Tänään on ollut mukava päivä, kun on voinut hieman hengähtää ja nauttia ensimmäisen adventin tunnelmasta. Väsymys alkaa jo painaa kiireisen syksyn jäljiltä ja pimeyskin tuntuu jo hieman raskaalta. Olisi niin kiva jos tulisi vihdoinkin lunta.
Vesa-Matti Loirin joululevy soi taustalla ja voin hetken haaveilla, että aika seisahtuisi ja voin vaan olla ja nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta. Kynttilöiden valo lämmittää sydäntä ja voin tuntea Taivaallisen Isän läsnäolon.
Hyvää alkavaa viikkoa kaikille.

Saturday, November 12, 2011

Joulukorttipaja

Viimepäivät meidän pajalla on valmistunut joulukortteja. Tulevana perjantaina on ensimmäiset joulumyyjäiset ja niitä varten olen hieman värkkäillyt myös joulukortteja.


Tänä vuonna kokeilin aivan erityyppisiä kortteja kun aiemmin. Kaikki mallit ovat ihan omasta päästä keksittyjä, vaikkakin paljon löytyisi myös malleja, joiden mukaan kortteja voisi tehdä.Korttipohjat olen ostanut valmiina Sinellistä ja tiimarista ja koristuksia olen näiden lisäksi löytänyt myös Sinooperista. On todella vaarallista eksyä näin joulun alla askartelukauppaan, sieltä kun ei koskaan voi lähteä tyhjin käsin pois...:)Myös muut myyjäistuotteet alkavat pikkuhiljaa olla valmiina, vain jotain on vielä viimeistelemättä. Mukava on taas aloittaa tämä jo perinteeksi muodostunut joulumyyjäisten sarja. Taitaa olla niin, että ne ovat jo osa joulutunnelmaa, eikä ilman niitä joulun odotus olisi yhtä mukavaa.


Huomenna juhlistamme isänpäivää. Tänä vuonna Pappa on terveyskeskuksessa ja odottaa paikkaa palvelutaloon, joten siinä mielessä meidän isänpäivä onkin hieman erilainen. Pappa täyttää pian 90 vuotta ja ikä on jo niin korkea, ettei enää ilman ympärivuorokautista apua pärjää.
Meillä ei vielä tänäkään vuonna hartaista toiveistamme huolimatta juhlita kotona ensimmäistä isänpäivää. Asiat kun eivät aina mene niin kuin on toivonut, mutta ehkä ensi vuonna....:)
Tunnelmallista isänpäivän viikonvaihdetta kaikille!!!

Tuesday, November 8, 2011

Joulu on hiipinyt ajatuksiin

Viimepäivinä on todenteolla täytynyt miettiä jouluisia juttuja, sillä joulu lähestyy jo kovaa vauhtia. Ajatukset eivät vielä lainkaan tahdo päästä jouluisiin tunnelmiin, sillä talvesta ei täällä Keski-Suomessakaan ole vielä tietoakaan. Edes pientä lumihiutaletta ei ole vielä näkynyt ja lämpötilat hipovat vielä kymmentä astetta. Yhden jouluisen tilkkuliinan olen saanut kuitenkin valmiiksi.


Liina on tehty samalla mallilla kun kesäksi tekemäni liinat, värit vain ovat jouluisemmat. Reunuksen miettiminen meinasi olla hieman haastavaa, mutta rakkaan mieheni tarkan värisilmän avustamana tuli lopputuloksesta tällainen.Joulukorttitehtaan tuotanto on myös hiljalleen käynnistynyt.


Korttitarpeita olen keräillyt pikkuhiljaa vuoden varrella. Sinelli ja Sinooperi ovat lempipaikkojani, mutta myös Tiimarista löytyy erinomaisia materiaaleja korttien tekemiseen.


Kokeilimpa minäkin näitä suosittuja sisustussydämiä. Valitsin ehkä hieman haasteellisen kankaan pohjaksi ja tuntui ettei vanu mitenkään asetu sydämen sisälle. Sydämistä tuli minun makuuni hieman "paakkuisia". Ehkä harjoitus tekee mestarin ja onnistun vielä jonain päivänä....:)


Tämä kaunis iltrusko on kuvattu tänään kun ilta alkoi hämärtyä. Minä olin vasta herännyt, kun teen tämän viikon jälleen yövuoroa. Kamera ei taltioinut maisemaa ihan sellaisena kun sen itse näin, mutta upea maisema keittiömme ikkunasta avautui.


Tunnelmallista syksyistä viikkoa kaikille ja toivotaan, että pian saamme valkean maan....:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...