Wednesday, May 25, 2011

Edelleen mukana

Pitkä aika on vierähtänyt edellisestä tekstistä, mutta kevään kiireet ovat saaneet aikaan sen ettei koneen äärelle ole paljonkaan ehtinyt istahtamaan. Toimettomana ei suinkaan Singer ja neulepuikot ole olleet, sillä monelaista projektia on tehty.


Sain viimeviikolla vihdoinkin valmiiksi uudet verhot sekä ruokailutilaan että olohuoneeseen. Kangas on ollut valmiina jo viimesyksystä saakka, mutta vasta nyt ehdin verhot ompelemaan. Maanantain siivouksen ja ikkunoiden pesun jälkeen oli mukava ripustaa uudet verhot ikkunoihin.


Sohvatyynyt ovat vappumyyjäisten löytöjä ja sopivat kivasti meidän sohvalle. Verhokankaan löysin Anttilasta ja verhot tekevät mukavan kesäisen keveyden kotiimme pitkän talven jälkeen.


Myös tilkkutyöprojekteja olen hieman ehtinyt tekemään ja olenkin kokeillut erilaisia värejä ja niistä koonnut liinoja. Erityisesti olen nyt tykästynyt näihin vaaleanpuna-vihreisiin sävyihin.Mutta tykästyin kovasti myös näihin sinivalkeisiin sävyihin. Liinat ovat vielä viimeistelyä vaille valmiita, joten toivottavasti pian saan kuvia myös valmiista tuotoksista. Jospa ne ehtisivät valmiiksi, kun juhannuksen jälkeen suunnistamme myyntikojumme kanssa iltatorille..:)Bookplussalla oli tässä muutama viikko sitten Tilda-kirjoista kamppanja tarjous ja tietysti minä riehaannuin ostamaan ison pinon kirjoja. Näissä on aivan valtavasti ihania uusia ideoita. Viimeistään nyt kun selailin näitä kirjoja puraisi minua Tilda-kärpänen.


Nämä kuvat on otettu pari viikkoa sitten vanhempieni mökillä. Tuolloin oli tämän alkaneen kesän lämpimin päivä ja istuin koko päivän punoen pajusta kranssipohjia tulevia askarteluja varten. Taisi tuolloin käsivarret saada hennon punoituksen.


Kaunis ja ihana kesä on jälleen saapunut ja mikä voisikaan olla sen ihanampaa kuin nauttia jälleen auringosta ja lämmöstä pitkän kylmän ja pimeän talven jälkeen.

Monday, May 2, 2011

Liinakokeilu

Löysin Lise Bergenen kirjasta "suuria ja pieniä tilkkutöitä" kivan pienen peiton mallin, jota hieman muokkasin, kun ajattelin kokeilla miten mallilla muotoutuisi kaitaliina.


Väreinä halusin käyttää vaaleita sävyjä sekä heleää vihreää ja vaaleanpunaista. Muokkasin mallin kokoa niin että palat ovat puolta suurempia kuin alkuperäisessä ohjeessa. Muutoin palat olisivat olleet niin pieniä, etteivät ne liinassa olisi kovin hyvältä näyttäneet.


Alkuperäisessä mallissa oli käytetty runsaasti eri värejä ja kuoseja, mutta minä päädyin käyttämään hieman vähemmän värejä, eli perusplokeja tuli kahdenlaisia.


Osa kankaista on kädentaitomessuilta Peekaa-tuotteen messuosastolta ostamiani kankaita. Kankaiden kuosit ovat todella ihania, erityisen ihana on tuo toisen plokin keskellä oleva punakukkainen Amsterdam-kangas. Tänä aamuna kävin jo tiirailemassa peekaa-tuotteen nettikaupassa, millaisia kankaita seuraavaksi käyttäisin...:)


Valmiina liina näyttää sitten tältä. Kuva on hieman epäselvä. Ihan kivan siitä sain loppujen lopuksi syntymään ja värit onnistuivat juuri niin kuin olin suunnitellutkin.


Uuden liinan kankaat on jo leikattuna ja vielä tänään ajattelin sitä aluille saada. Tulevana kesänä täällä Jyväskylässä on keskiviikko-iltaisin jälleen auki iltatori ja sinne olemme menossa muutamana kesäiltana mukaan myyntikojun kanssa. Jospa ehtisin näitä liinoja saada useamman valmiiksi ja viedä sinne sitten myyntiin.


Kauniit kesäisen heleät värit ovat nyt kovasti inspiroivia. Tänään kävin kangas-centerillä hakemassa tilaamani vanun ja siellä kun on remonttimyynti niin kaikki kankaat ovat tarjouksessa. Pari kaunista kangaspalaa lähti mukaani vanun ohella. Jälleen on yksi keväinen idearikas viikko alkanut!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...