Saturday, April 30, 2011

Vapputunnelmia myyjäisten merkeissä

Tänään oli taas aika keväisten vappumyyjäisten. Aloitin aamun kello viiden aikaan, joka on minulle siis aivan epäinhimillinen aika herätä...:) Joka tapauksessa ei muuta kuin pullataikina nousemaan ja hihat heilumaan. Kirkolla paistoivat aamun munkkeja, mutta minä ajattelin, että pullat ovat vaihteeksi kiva juttu. Ja päivän päätteeksi olivat kaikki noin 250 pullaa kadonneet, joten kannattihan tuo urakka tehdä.


Ja kyllä kaikki muutkin leivonnaiset katosivat myyntipöydiltä rivakkaa tahtia. Sima ja munkit tietysti loppuivat ensimmäisenä. Myös käsitöiden kauppa kävi jonkin verran. Itse tein varsinaisen löydön. Rakas seurakuntasisareni oli huovuttanut tämän ihanan taulun ja heti sen nähtyäni olin koukussa...:)


Tämä hellyttävä lammastaulu löysi juuri sopivan paikan meidän seinältä. Kehykset ovat kaunista vanhaa jo hieman kelottunutta puuta. Tämän taulun myötä sain myös pienen kipinän lähteä itse kokeilemaan neulahuovutusta...:)
Iloista vappua kaikille!!!

Saturday, April 23, 2011

Hiljaisen viikon tilkkutyöprojekti

Kuluneen viikon ajan on työn alla minulla ollut tilkkupeitto. Vapunaattona on myyjäispäivä ja ajattelin, että ehdin vielä tekemään peiton myyjäisiä varten. Mallin löysin Lise Bergenen kirjasta suuria ja pieniä tilkkutöitä.
Mallin nimi on vanhaa vuosikertaa ja se sopikin tämän peiton teemaksi hyvin, sillä kaikki kankaat ovat kierrätysverhoja kirpputorilta tai omasta kaapistani. Kun kirpparikankaita alkaa sovittaa yhteen voi tehtävä muodostua melko haasteelliseksi.


Peiton keskelle tuli siis ryhmä tällaisia kolmioista koottuja neliöitä ja tässä vaiheessa tilanne näyttää vielä melko hyvältä. Punaisen ja vihreän yhdistelmä näyttäisi toimivan ainakin jokseenkin moitteettomasti.


Keskiosan kehyskankaaksi valitsin punaisen ja vihreän. Alun perin olin ajatellut jotain vaaleampaa kangasta kehykseen, mutta vielä tässä vaiheessa näytti siltä, että tein oikean valinnan kun valitsin nämä kankaat.


Ohjeen mukaan tein seuraavan osan vaaleilla väreillä ja hieman tässä vaiheessa alkoi näyttää siltä, että mitenkähän tässä käy...


Seuraavaan kehykseen valitsin aivan uuden kankaan, sillä jotenkin punaisen kehyksen toistaminen tuntui liian rohkealta ratkaisulta. Eikä tämä nyt ihan pahalta näyttänyt...vielä.


Viimeisessä vaiheessa huomasin tehneeni värien suhteen melkoisen virheen...vaaleat värit painottuivat reunuksessa ja tällöin siis keskusta korostuu aivan liiaksi. Tilkkutaiteilijan itsetunto sai melkoisen kolauksen.. Ja vielä kun rakas puolisoni ikuinen totuuden torvi totesi saman asian olin jo lähes varma, että peli on menetetty....


Luontoni ei kuitenkaan antanut periksi heittää pyyhettä kehään vaan kokeilin viimehetken pelastuoperaatiota eli tälläsin reunakantiksi punaisen kankaan.


Tällä ratkaisulla sain ehkä aavistuksen pelastettua tilannetta, mutta silti lopputulos ei miellytä minua siinä määrin, että olisin lainkaan tyytyväinen tähän tekeleeseen.


Olisi ollut viisaampaa valita, joko selkeästi vaaleista sävyistä tehty peitto tai sitten ainakin lisätä reunoille ainakin muutama voimakkaampi kohta, jottei lopputulos olisi näin epätasapainoinen. Myös väri valinnat menivät tässä peitossa hieman pieleen, sillä jotenkin sekaiseksi tämä lopputulos jäi...


Rakas puolisoni lohdutti kuitenkin minua ja sanoi, että jokaiselle taiteilijalle sattuu myös näitä vähän latteampia tuotoksia, joten olisiko syytä olettaa, että seuraava projekti onnistuisi sitten täysin nappiin...
Ja ainahan on mahdollista, että joku tykästyy juuri tällaiseen peittoon, sillä makujahan on niin monenlaisia.

Tänäänkin saimme nauttia ihanasta keväisestä säästä. Kävin pitkällä lenkillä Jyväsjärven ympäri ja monia luonnon ihmeitä matkan aikana sain todistaa. Mukava oli katsella joutsenpariskuntia järvellä ja leskenlehtiä, jotka olivat valloittaneet kaikki tienpientareet. Ja ennen kaikkea se miten ihmiset olivat onnellisen näköisiä, kun aurinko lämmitti. Tuntui kuinka tuo lämpö ulottui sydämeen saakka ja sai mielen keveäksi ja onnelliseksi.
Siunattua ja aurinkoista Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen ylösnousemusjuhlaa kaikille.

Friday, April 15, 2011

Myyjäispäivän tunnelmia ja pääsiäisen odotusta

Tänään työpaikallani järjestettiin henkilökunnan keväisen myyjäistapahtuma. Itse olin ensi kertaa mukana kevätmyyjäisissä ja mukavan päivänhän saimme viettää.


Pääsiäisaskarteluja ja käsitöitä oli tarjolla paljon ja hieman leipomuksiakin ehdin näin lomaviikolla tekemään.


Tilkkuliinoja ompelin talven aikana oikein urakalla ja sainhan niitä sitten jokusen myös myydyksikin.


Tilkkuliinat ovat aina olleet työpaikallani kovasti suosittuja olivat ne sitten jouluisia tai kesäisiä liinoja.


Usein kyllä kuulen kysymyksen, että kuinka kauan yhden liinan tekemiseen kuluu aikaa. Kuluuhan siihen varmasti kokonainen työpäivä, mutta aikaa ei tule koskaan mietittyä kun työn tekeminen vie täysin mukanaan.Koreissa olevat munat olen huovuttanut Novitan hahtuvainen langasta styrox-muniin. Koristeena on viime sunnuntain käsityömessulöydöt Askartelupuoti-Piiasta.Tilkkuliinoihin käytin runsaasti kankaiden loppuja, joita kaapeista löytyy runsain mitoin. Ja siksi lähes jokaisesta liinasta tuli erilainen. Eräs asiakas sanoikin, että on mukava tietää, ettei keneltäkään muulta löydy täsmälleen samanlaista liinaa.


Ainoastaan keskellä oleva pääsiäiskangas on jokaisessa liinassa samanlainen. Ompelijallekkin uniikkien liinojen tekeminen on mukavampaa, kuin että ompelisi kymmenen täsmälleen samanlaista liinaa.Tällä samalla mallilla tein liinoja myös joulumyyjäisiä varten. Liinan ohjeen löysin Lahjoja tilkuista-kirjasta, jossa se on nimellä punainen projekti. Liina on hirsimökki muunnelma eli se on varsin helppo toteuttaa ja muunnella tarpeiden mukaan.


Äitini on virkannut kauniit keväiset korit trikoisesta matonkuteesta. Matonkuteiden jämiä kun tahtoo aina jäädä laatikoiden pohjalle pieniä keriä. Näihin koreihin sai jämäkuteet helposti tuhlattua.


Pääsiäiseen on aikaa enää viikko. Kotimme kaipaa vielä suursiivousta ennen pääsiäistä. Viime viikot on niin ahkerasti tehty myyjäisvalmisteluja, että kodin siisteys on jäänyt hieman toissijaiseksi. Varastosta täytyy tänään etsiä puhtaat matot lattialle ja huomenna täytyy laittaa hiha heilumaan. Ulkona on kaunis sää ja se houkuttaisi lähtemään reippailemaan. Onneksi ovat luvanneet kaunista säätä koko pääsiäisen ajaksi niin voi jälleen pitkän talven jälkeen nauttia ihanasta lämmöstä ja auringonpaisteesta.

Kirjontatöitä

Nämä kauniit kirjontatyöt ovat äitini tekemiä. Itse olen vain tuunannut kehykset eli liimaillut niihin koristukset.
Tässä muutamia poppanaliinoja, jotka olen kevään aikana tehnyt. Alla olevassa liinassa sävyinä kermanvaalea, beige ja tumman ruskea. Väriyhdistelmästä tuli melko kivan näköinen.


Alla oleva pikkuliina on vain vajaan metrin mittainen ja siinä kevään vihreitä sävyjä sekä luonnonvalkoista ja ruskeaa.


Viimeinen liina on äitini käsialaa ja siinä hieman jouluiset vihreän punaiset raidat sekä tumma beige perusvärinä.

Sunday, April 10, 2011

Kädentaitomessujen löytöjä

Tänään lähdimme porukalla kiertelemään Jyväskylän kädentaitomessuille. Valtavasti uusia ideoita jälleen mukaamme keräsimme ja tietysti myös hieman tarvikkeita noiden ideoiden toteuttamiseen.


Nämä upeat tilkkutyökankaat löytyivät peekaa-tuotteen messuosastolta. Kankaat oli laitettu niin kauniisti väreittäin esille, että joka väriä olisi tehnyt mieli mukaan ottaa. Messutarjous oli varsin kiva joten pakko oli tämä nivaska mukaan ottaa. Käykää katsomassa ihania kankaita peekaan nettikaupassa.


Nämä kauniit pajulastut löysimme Valtimon-Kukan messuosastolta. Lastuista oli valmistettu kauniita tuotteita ja näitä pajulastuja ostimme omia askarteluja varten. Kyllähän sitäkin jo autossa kotimatkalla pohdittiin, että miten noita lastuja voisi valmistaa ihan itse...:)


Paperinarut bongattiin Finntexomerin osastolta. Olemme käyneet Kauhavalta hakemassa poppana- ja matonkuteita, joita heillä nytkin oli myynnissä. Varastomme ovat tällä hetkellä hyvät, joten niitä emme nyt ostaneet, mutta paperinaruaskartelua varten tarvittiin tarvikkeita. Ihania värejä oli tarjolla paljon eikä hintakaan päätä huimannut.


Olen Askartelupuoti-Pian vakioasiakas ja Pian messuosastolla oli toki käytävä. Nämä keväiset tilpehöörit ostin munien koristeiksi. Olen huovuttanut Novitan hahtuvaisesta kauniita keltaisia munia ja ne kaipaavat pieniä koristuksia piristykseksi. Kuvia munista laittelen kunhan saan ne valmiiksi.

Varsin idearikas päivä tänään messuilla oli. Ihastelimme erityisesti erilaisista luonnon materiaaleista valmistettuja tuotteita ja kunhan taas kesä tulee niin pääsemme keräämään kaikenlaisia materiaaleja uusien ideoiden toteuttamista varten. Eläköön ideoiden rikkaus...:)

Saturday, April 9, 2011

Kevätkransseja

Tiimarista löytyi mukavia keväisiä kranssitarpeita ja niistä kokeilin värkätä tällaisia pääsiäisen aikaan sopivia kransseja.


Saattaa olla että vielä jotain täydennystä näihin väkertelen, sillä jotain ne tuntuvat vielä kaipaavan.


Jospa vaikka huomisen visiitti kädentaitomessuilla antaisi jotain uutta vinkkiä ja ideaa näihin ja muihinkin käsitöihin. Tänään vietimme mukavan aamupäivän seurakuntasisarten kanssa käsitöitä ja askarteluja tehden. Tulevana perjantaina on myyjäispäivä jälleen työpaikallani ja vapunpäivänä pidämme myyjäiset seurakunnassamme eli puuhaa riittää tuleville päiville runsaasti. Onneksi ihana keväinen auringonpaiste antaa runsaasti lisää voimaa. Ihanaa viikonvaihdetta kaikille!!

Monday, April 4, 2011

Seura siinä se on

Vanhempieni kätköistä löytyi vanhoja seuralehtiä ja kokeilimme muutamia niistä laittaa tauluiksi. Hienojahan niistä tuli.


Kaikki kuvissa olevat lehdet ovat vuodelta 1945 ja kehyksiin on laitettu koko lehti eli ei vain kansikuvaa.


Kyllä ennen vanhaan vaan oli lehtien kansikuvissa tyyliä. Ei mitään tusina paparazzi otoksia niin kuin tämän päivän lehdissä.


Ja näitä lehtiä löytyy varaston kätköistä iso pino eli lisää saadaan tehdyksi sitä mukaa kun kehyksiä löytyy.


Näitä kokeilemme myydä kevätmyyjäisissä, vaikka mieli tekisikin jättää ne kaikki itselle, kun vaan olisi seinätilaa, johon ne laittaa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...