Sunday, July 17, 2011

Lankalöytöjä ja neulomuksia

Vaikka kesä onkin juuri nyt parhaimmillaan ja minulla kesäloma juuri alkanut, eivät puikot suinkaan ole kesäteloilla, vaan ahkerassa käytössä kaiken aikaa. Näköpiirissä siintää jo syksyn ja alkutalven myyjäistapahtumat ja niitä varten on sukkaa ja muutakin neulomusta tarkoitus saada valmiiksi.


Miesten sukat ovat aina kysyttyjä myyjäisissä, joten muutamat pitkävartiset saapasukat olen jo tehnyt. Lankana tietysti seitsemän veljestä, jotta sukat kestäisivät kovaakin käyttöä. Malli on novita-lehdestä, joskin värejä olen hieman sovitellut, sillä aina jää kerän loppuja lankaa ja näihin olikin sitten hyvä niitä käyttää.On mukava kokeilla sukkia erilaisilla malleilla. Erityisesti novitassa on paljon erilaisia malleja, mutta myös Garnstudiolta löytyy kivoja uusia ideoita. Minä kyllästyn helposti tekemään sukkia, jos teen niitä samalla mallilla useammat. On ollut hauskaa kokeilla erilaisia sukkia ja tällöin samasta langastakin saa aikaan ihan erinäköistä jälkeä.Hurja tavoitteeni on saada myyjäisiä varten valmiiksi 50 paria sukkia. Tämä määrä toki sisältää myös lasten sukat. Tavoite on tällä hetkellä hyvin haarukassa, mutta muutamat tilaustyöt on tehtävä välissä, joten saa nähdä miten käy.Kesän alennusmyynneistä on löytynyt runsaasti täydennystä lankavarastoihini. Syksyn uudet langat näyttävät myös todella houkuttelevilta. Värit ovat upeita ja uusia lankoja myös tulossa eli käykääpä novitan sivuilla tutustumassa ja sitten ei muuta kuin puikot kilisemään...:)

6 comments:

 1. Onpa kiva kuulla,että on muitakin jotka helteellä villasukkia neuloo =) Minulle kun on moni hämmästellyt kun tuossa rannalla villasukkia kesähelteillä teen...Ihania nuo lankakerätkin <3

  ReplyDelete
 2. On todellakin kiva tietää, että on samanhenkisiä ihmisiä, jotka kesälläkin neulovat sukkia ja vanttuita. Jotenkin se tuo luonnon oma valo saa aikaan sen, että neule etenee kuin itsestään ja väritkin näyttävät upeammilta...:)

  ReplyDelete
 3. Beautiful knitring! They are lucky who can wear theese socks on cold winterdays!

  ReplyDelete
 4. Thank you. I really enjoy knitting and I love to try different kind of models. And soon it is winter again and socks are useful..:)

  ReplyDelete
 5. Meitä hulluja helteellä sukkia kutovia on lisää... Ihania sukkia sinulla. Myyjäiset ovat kivoja, sillä myyjäpuolellakin. Hinnoittelu on vain niin turkasen vaikeaa....

  ReplyDelete
 6. Helteellä kutomisessa on se hyvä puoli, että voi kutoa missä vaan, vaikka laiturilla varpaita vedessä uitellen...:)
  Totta hinnoittelu on hankalaa, ei paljon omalle työlle voi hintaa laskea, vaikka haluaisikin...:) Mutta tekemisen ilo korvaa voittojen saamisen!!! :)

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...