Monday, May 2, 2011

Liinakokeilu

Löysin Lise Bergenen kirjasta "suuria ja pieniä tilkkutöitä" kivan pienen peiton mallin, jota hieman muokkasin, kun ajattelin kokeilla miten mallilla muotoutuisi kaitaliina.


Väreinä halusin käyttää vaaleita sävyjä sekä heleää vihreää ja vaaleanpunaista. Muokkasin mallin kokoa niin että palat ovat puolta suurempia kuin alkuperäisessä ohjeessa. Muutoin palat olisivat olleet niin pieniä, etteivät ne liinassa olisi kovin hyvältä näyttäneet.


Alkuperäisessä mallissa oli käytetty runsaasti eri värejä ja kuoseja, mutta minä päädyin käyttämään hieman vähemmän värejä, eli perusplokeja tuli kahdenlaisia.


Osa kankaista on kädentaitomessuilta Peekaa-tuotteen messuosastolta ostamiani kankaita. Kankaiden kuosit ovat todella ihania, erityisen ihana on tuo toisen plokin keskellä oleva punakukkainen Amsterdam-kangas. Tänä aamuna kävin jo tiirailemassa peekaa-tuotteen nettikaupassa, millaisia kankaita seuraavaksi käyttäisin...:)


Valmiina liina näyttää sitten tältä. Kuva on hieman epäselvä. Ihan kivan siitä sain loppujen lopuksi syntymään ja värit onnistuivat juuri niin kuin olin suunnitellutkin.


Uuden liinan kankaat on jo leikattuna ja vielä tänään ajattelin sitä aluille saada. Tulevana kesänä täällä Jyväskylässä on keskiviikko-iltaisin jälleen auki iltatori ja sinne olemme menossa muutamana kesäiltana mukaan myyntikojun kanssa. Jospa ehtisin näitä liinoja saada useamman valmiiksi ja viedä sinne sitten myyntiin.


Kauniit kesäisen heleät värit ovat nyt kovasti inspiroivia. Tänään kävin kangas-centerillä hakemassa tilaamani vanun ja siellä kun on remonttimyynti niin kaikki kankaat ovat tarjouksessa. Pari kaunista kangaspalaa lähti mukaani vanun ohella. Jälleen on yksi keväinen idearikas viikko alkanut!!

2 comments:

  1. Hieno kaitaliina ja muutenkin sinulla on hienoja tilkkutöitä! Katselin niitä mitä olit aikaisemminkin tehnyt ja ne oli kauniita!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...