Friday, April 15, 2011

Myyjäispäivän tunnelmia ja pääsiäisen odotusta

Tänään työpaikallani järjestettiin henkilökunnan keväisen myyjäistapahtuma. Itse olin ensi kertaa mukana kevätmyyjäisissä ja mukavan päivänhän saimme viettää.


Pääsiäisaskarteluja ja käsitöitä oli tarjolla paljon ja hieman leipomuksiakin ehdin näin lomaviikolla tekemään.


Tilkkuliinoja ompelin talven aikana oikein urakalla ja sainhan niitä sitten jokusen myös myydyksikin.


Tilkkuliinat ovat aina olleet työpaikallani kovasti suosittuja olivat ne sitten jouluisia tai kesäisiä liinoja.


Usein kyllä kuulen kysymyksen, että kuinka kauan yhden liinan tekemiseen kuluu aikaa. Kuluuhan siihen varmasti kokonainen työpäivä, mutta aikaa ei tule koskaan mietittyä kun työn tekeminen vie täysin mukanaan.Koreissa olevat munat olen huovuttanut Novitan hahtuvainen langasta styrox-muniin. Koristeena on viime sunnuntain käsityömessulöydöt Askartelupuoti-Piiasta.Tilkkuliinoihin käytin runsaasti kankaiden loppuja, joita kaapeista löytyy runsain mitoin. Ja siksi lähes jokaisesta liinasta tuli erilainen. Eräs asiakas sanoikin, että on mukava tietää, ettei keneltäkään muulta löydy täsmälleen samanlaista liinaa.


Ainoastaan keskellä oleva pääsiäiskangas on jokaisessa liinassa samanlainen. Ompelijallekkin uniikkien liinojen tekeminen on mukavampaa, kuin että ompelisi kymmenen täsmälleen samanlaista liinaa.Tällä samalla mallilla tein liinoja myös joulumyyjäisiä varten. Liinan ohjeen löysin Lahjoja tilkuista-kirjasta, jossa se on nimellä punainen projekti. Liina on hirsimökki muunnelma eli se on varsin helppo toteuttaa ja muunnella tarpeiden mukaan.


Äitini on virkannut kauniit keväiset korit trikoisesta matonkuteesta. Matonkuteiden jämiä kun tahtoo aina jäädä laatikoiden pohjalle pieniä keriä. Näihin koreihin sai jämäkuteet helposti tuhlattua.


Pääsiäiseen on aikaa enää viikko. Kotimme kaipaa vielä suursiivousta ennen pääsiäistä. Viime viikot on niin ahkerasti tehty myyjäisvalmisteluja, että kodin siisteys on jäänyt hieman toissijaiseksi. Varastosta täytyy tänään etsiä puhtaat matot lattialle ja huomenna täytyy laittaa hiha heilumaan. Ulkona on kaunis sää ja se houkuttaisi lähtemään reippailemaan. Onneksi ovat luvanneet kaunista säätä koko pääsiäisen ajaksi niin voi jälleen pitkän talven jälkeen nauttia ihanasta lämmöstä ja auringonpaisteesta.

2 comments:

 1. Voi miten suloisia on nuo tiput ja kauniita tilkkutöitä jälleen, ihanat!
  Kiitos kun kävit 'minulla' oli pitkästä aikaa mukava kuulla sinusta :)
  Lempeää kevättä ja pääsiäisen odottelua.

  ReplyDelete
 2. On täällä oikein pääsiäistunnelma:)
  Upeita tilkkupeittoja ja varmaan menee aikaa useampikin päivä tekemiseen.
  Oikein hyvää pääsiäistä!

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...