Monday, January 17, 2011

Juhlakolttu

Uusi vuosi on lähtenyt käyntiin varsin vauhdikkaissa merkeissä. Rakas ystäväni menee muutaman viikon kuluttua naimisiin ja hänen häitään olemme viimeviikot suunnitelleet kovalla tohinalla. Tänään sain valmiiksi oman asuni häitä varten. Alkuun kolusin koko kaupungin läpi etsien sopivaa ja simppeliä juhlapukua vaan empä löytänyt sopivaa. Kaikenlaisia rimpsuin ja paljetein koristeltuja luomuksia kyllä löytyi yllin kyllin. Tällaisen asun sitten sain kyhätyksi.


Mekon ohje löytyi modalehdestä nro. 2/2010. Mekko oli lehdessä tehty lyhyemmän malliseksi, mutta itse halusin pidemmän mallin joten hieman muokkasin ohjetta ja tein sivuille halkiot niin varsin hyvä tuli myös pitkästä mallista.


Boleron ohjeen löysin vanhasta Suuri Käsityölehdestä (5/1994) ja tätäkin hieman muokkailin niin että ompelin useita saumoja ryhdittämään boleroa. Kangas on hieman normaalia paksumpaa satiinikangasta, joten se sopii mainiosti talviseen juhla-asuun eikä tarvitse rypistymisestäkään murehtia.
Miehustan ja olkainten ompeleminen oli varsin haasteellinen projekti vaikka muuten mekko näyttää todella simppeliltä. Harsinlankaa tämän asun tekemisessä meni tavallista enemmän ja kyllä täytyi muutaman kerran purkaakin ompeleita. Näyttäisi kuitenkin siltä että tässä asussa voi kaason tehtävissä toimia.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...