Saturday, October 23, 2010

Keittiön pöytä valmiina

Tänään saimme valmiiksi keittiön pöydän ja tuolien entisöinnin. Pöytä on meille aivan uusi, sillä saimme sen vanhemmiltani. Tuolit taas ovat meidän vanhat keittiön tuolit, jotka saivat uuden värin ja uuden verhoilun.

Verhoilukankaan ostin Sisustus-Pikkulinnasta. Kangas on mielestäni aivan mielettömän kaunista ja juuri sellaista, kun olin haaveillutkin. Koko kalustosta tuli todella kaunis, rakas mieheni on niin taitava! Mutta täytyy kyllä kehaista vähän itseäkin ja äitiäni, sillä me teimme verhoiluhommat. Nyt täytyy vain äkkiä aloittaa uusien verhojen ompelu. Kangas on jo odottamassa ja täytyyhän meidän hankkia myös uusi matto ja valaisin, jotta koko ruokailutila saadaan aivan uuteen uskoon.

Tuesday, October 19, 2010

Jotain valmista

Pitkä tovi on kulunut, kun viimeksi olen ehtinyt päivittämään uusia juttuja. Elämä on ollut melko hektistä viimeiset viikot. Vapaapäivät ovat kuluneet pääosin keittiön kalusteita entisöiden. Tai siis rakas mieheni on suurimman työn tehnyt ja minä vain yrittänyt jotain siinä sivussa tehdä. Vielä on viimeistelytyöt tekemättä, kuvia lisäilen tännekin kunhan saamme työn valmiiksi.
Tässä jälleen muutamia liinakokeiluja, jotka sain tänään valmiiksi.Liinan pohjakankaana on vaalea pellavakangas. Kuvat on leikattu vanhoista jouluverhoista, joita en enää vuosiin ole ikkunassa pitänyt. Myös reunuskangas on vanhaa jouluverhokangasta.Kuvien tikkaaminen pellavalle ei ollut niin vaikeaa kuin aluksi pelkäsin, vaan oikeastaan se sujui varsin mallikkaasti. Omaan joulupöytään olisi tarkoitus tehdä myös tällainen liina, onhan meillä tulevana jouluna uusi pöytäkin. Joulunajan myyjäiset lähestyvät hurjaa vauhtia ja vielä olisi paljon tehtävää ja askarteluhommatkin täytyisi pian saada aluilleen. Tänä iltana täytyy kuitenkin rentoutua hyvän elokuvan parissa, sillä sen verran raskas työputki on takana.

Here is some table-runners which I have made these days. These I have made for linen and the pictures are from my old Christmas-curtains. They didn´t fit on our window anymore so I decided to use them at the table-runner. I have made quite many runners so far for this years Christmas-markets, but there is still so much work to do before them. And I think that I have got too many ideas and too little time to put ideas into practice.

Neulomuksia pukinkonttiin

Olen pikkuhiljaa aloitellut joululahjojen valmistelua ja tässä muutamia neuleita, jotka ovat lähdössä pukinkonttiin.

Tämän pipon ohjeen löysin talven 2008 novitan neulehdestä. Piposta tuli kivan näköinen. Lankana on seitsemän veljestä, jonka löysin lankalaatikkoni pohjilta. Luonnonvalkoinen värisävy sopii pipoon mukavasti ja näyttää mukavan talviselta.

Pipo oli nopea neuloa, joten voi olla että näitä löytyy joulupukin säkistä useita monista eri väreistä neulottuna.
Kyllä pukin apulaistonttuna on sitten mukava olla...


Pitsisukkien ohje löytyi niin ikään novitan talvinumerosta vuodelta 2009. Joulunpunainen sävy sopii hyvin luonnonvalkoisen kanssa. Lanka on myös seitsemän veljestä lankaa. Neuleohjeita löydät novitan nettisivuilta.

Wednesday, October 6, 2010

Revontulten maa

Äitini on ommellut joulunajan myyjäisiä varten tällaisen seinävaatteen, joka vielä on hieman keskeneräinen, mutta varsin upean näköinen siitä on tulossa. Ajatuksenamme oli että tähän seinävaatteeseen tulisi talvisen taivaan revontulten tunnelmaa.On ihana nauttia pimentyneestä syysillasta kynttilöiden valossa ja ehkä voisi jo nauttia syksyn ensimmäisen lasillisen glögiä. Voisiko sitä ihmisen elämä enää tämän mukavampaa ollakkaan.
Tunnelmallista syysiltaa kaikille!!!

Joulusydämiä

Pellavakankaasta ja joulunpunaisesta puuvillakankaasta valmistui tänään kaitaliina, joka toivottaa pöytään istuvalle sydämellistä joulua.Tämä päivä kuluikin muuten sitten keittiön kalusteiden hiomisen parissa. Saimme "uuden" keittiön pöydän ja samalla myös vanhat tuolit saavat nyt uuden värin pintaan. Koko ruokailutilan sisustus on tarkoitus laittaa uusiksi aivan verhoja ja valaisimia myöten. Huomenna onkin tarkoitus mennä verhokankaat hakemaan ja siitä se sitten lähteekin etenemään. Saamme varmasti jouluksi uuden ilmeen ruokailutilaan.

Saturday, October 2, 2010

Sydämmellistä Joulua

Tänään sain valmiiksi pellava-tilkkuliinan ja siitä tulikin melko iso liina. Mittaa sillä on miltei kaksi metriä ja leveyttä noin 45 cm.


Ohjeen liinaan löysin Suuren Käsityölehden vuoden 2005 joulunumerosta ja sitä hieman muokkaillen sain sitten tällaisen tuotoksen aikaiseksi.Pellavainen tilkkutyö olikin melko mukava yhdistelmä. Luonnonvärinen pellavakangas tuo mukavaa kodikasta lämpöä liinaan ja jouluiset punaiset kankaat viimeistelevät joulutunnelman. Taustakangas on perus puuvilla kangas. Ilman taustakangasta ei liinaa oikein olisi voinut jättää, ja näin siitä tuli mukavan jämäkkä eli se pysyy paikallaan hieman kovemmassakin menossa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...