Wednesday, September 29, 2010

Taas uudenlainen joululiinakokeilu

Eilen sain kootuksi punaharmaan tilkkuliinan palaset ja ihan kivannäköinen liina tästäkin tuli, vaikkei harmaa ollutkaan ihan juuri sellainen kun olin ajatellut alunperin. Olisin halunnut hieman voimakkaamman sävyisen harmaan värin se olisi minusta näyttänyt jouluisemmalta.
Pellavaiset joululiinat ovat jo mukavassa alussa, mutta eivät vielä kuvauskelpoisia. Sormet kovasti syyhyävät päästä niitä jatkamaan, mutta täytyy käydä välillä myös varsinaista leipätyötä tekemässä. Pellavaiset kaitaliinat ovat nyt aivan uudenlaisia ja siksi niitä on ollutkin todella mukava aloitella. Nyt olen jo niin monta näitä tilkkuliinoja tehnyt, että kiva on välillä ommella muutakin. Ilta on jälleen hämärtynyt ja on aika siirtyä toisen lempiharrastukseni pariin... sain tänään postissa uuden Ilkka Remeksen kirja. Ei muuta kuin peiton alle ja kirja käteen.
Päivin tekemä aivan ihana kranssi on muuten alla olevassa kuvassa ja siis koristaa meidän parvekettamme!

Monday, September 27, 2010

jälleen uudenlaista kokeilua

Tässä jälleen yhdenlainen jouluinen kaitaliina, jonka sain eilen kootuksi. Samalla mallilla tein myös viime joulunajan myyjäisiin liinoja, nyt tosin on hieman erilaiset kankaat käytössä.


Ja tässä sitten tämän päivän saldoa. Sain tänään hieman yllättäen viettää vapaa päivän, kun oli hieman ylitöitä kertynyt ja tottakai päivästä täytyi ottaa kaikki mahdollinen irti. Toki tuli käytyä ulkoilemassa ja nauttimassa kirpakasta syyssäästä, mutta uuden tilkkuliinan teko on myös hyvässä vauhdissa.


Tässä liinassa kokeilen vaihteeksi punaisen ja harmaan yhdistämistä ja saa nähdä millainen lopputulos tästä tulee. Ehdin tänään vielä pellavakankaitakin leikkaamaan liinoja varten. Tuolla ne nyt kylpyhuoneessa ovat kuivamassa. Minulla on tapana "kutistaa" pellavakangas ennen kuin ompelen siitä mitään, tällöin se ei sitten valmiina ompeluksena enää kutistu. Olisi varsin ikävää, jos joululiina menettäisi mallinsa ensimmäisen pesun jälkeen. Pellavalla kun on tapana kutistua melko paljon.
Varsin tuottoisa päivä siis on tänään ollut, ei yllätys-vapaapäivä mennyt lainkaan hukkaan. Nyt on aika kuitenkin jo rauhoittua nauttimaan pimenevän syysillan tunnelmasta.

Saturday, September 25, 2010

Jouluun on aikaa vain kolme kuukautta

Tänään on ollut tihkusateinen ja pilvinen päivä, joten sain valmiiksi jälleen yhden jouluisen kaitaliinakokeilun. Tällä kertaa kokeilin hieman uskaliaasti tummaa sinistä, ja tällainen on nyt sitten lopputulos.
Tämä liina on tehty samalla mallilla, kuin edellinen punavalkoinen liina. Sininen sävy kävi liinaan melko mukavasti eli olen tyytyväinen tämän päiväiseen kokeiluuni. Seuraavan liinan tilkut ovat jo lähes valmiina leikattuina, joten saattaa olla, että vielä tänään käyn seuraavan ompelutyön kimppuun.

Thursday, September 23, 2010

Haaste kaikille ompelijoille!!!

Käykääpä katsomassa Blogia nupulle peitto ja osallistukaa mukaan keskospeitto kampanjaan, jolla on tarkoitus kerätä nuppupeittoja Helsingin Lastenklinikan keskosvauvojen lämmikkeeksi.
Itse työskentelen keskosvauvojen kanssa ja voi miten ihania ovatkaan ne peitot, joita rakkaat ihmiset ovat suurella sydämellä tehneet vauvojen lämmikkeeksi ja perheen iloksi. Jokainen vauva saa tuon nuppupeiton mukaan kun kotiutuu, eli siitä jää mukava muisto kotiin vietäväksi.
Ottakaa haaste vastaan ja käykää katsomassa ohjeet:
www.nupullepeitto.blogspot.com

Wednesday, September 22, 2010

Parvekkeen stailausta

Tänään olen käyttänyt päivän touhuten parvekkeen "koristelussa". Aamulla lähdin aluksi hieman metsään etsimään tarveaineita ja loput tarvikkeet löytyivät sitten kaupoissa kiertelemällä. Parvekkeemme on todella ankean näköinen ja olisi jo hieman remontinkin tarpeessa ja siksi halusin koristella sitä hieman syksyä ja talvea varten, jotta se näyttäisi edes hieman kauniimmalta. Tällaista jälkeä sain sitten aikaiseksi.


Löysin Laukaasta Ale-makasiinista tuon kauniin kuparin sävyisen lyhdyn ja ostin niitä heti sitten kaksi. Sinkkiset purkit löysin Plantagenista ja ne olivat juuri sopivan kokoiset, että pieni kaunis Galluna sopi niihin.Myös nuo yllä olevat sinkki-purkit löytyivät Plantagenista ja ne ovat mielestäni todella kauniit. Upeat ovat myös nuo kanervat, jotka löysin Laukaasta. Minusta puna-lila kanerva on se ainoa oikea kanerva. Kaikenlaisia sinisiä ja oransseja löytyy nykyisin myös, mutta ne eivät kyllä ole yhtä kauniita.
Myös tämä yllä oleva parvekelaatikko on sinkkiä, joskin siitä puuttuu noiden pienten ruukkujen kaunis pinta. Nyt olen hieman tyytyväisempi parvekkeeseemme, mutta eihän sitä koskaan tiedä, jos jotain mukavaa vielä keksin.

Monday, September 20, 2010

Punainen projekti

Tänään on ollut kaunis syksyinen päivä. On tullut ulkoiltua, mutta enimmän osan päivää olen istunut lempipuuhassani ompelukoneen ääressä ommellen jälleen yhdenlaista jouluista kaitaliinaa. Tämän liinan nimi on osuvasti punainen projekti ja ohje liinaan löytyy kirjasta "Lahjoja Tilkuista"Keskitilkku on 3x3 tuumaa ja ympäröivät kaitaleet ovat 1 1/4 tuumaa leveät. Alkuperäisessä ohjeessa myös keskitilkku oli punasävyistä kangasta, mutta halusin laittaa joukkoon kuitenkin vaaleaakin, jotta lopputulos olisi vähän "kirkkaampi" ja se kyllä oli ihan hyvä ratkaisu.


Liina on nyt sitten reunusta vaille valmiina. Reunukseen ajattelin myös laittaa vaalean kankaan jotta se vielä kirkastaisi yleisilmettä. Tätä tehdessäni tuumailin että samalla mallilla saattaisi tehdä myös sinisävyisen sekä jouluisen vihreän liinan. Saa nähdä mitä sitten keksinkään....


Syksyinen värikäs luonto antaa runsaasti inspiraatiota. Sitä haluaisi ikuistaa koko väriloiston töihin, joita tekee. Mieli suorastaan pursuilee kaikenlaista uutta ideaa. Voin siis todeta olevani syksy-ihminen, koska nyt tuntuu siltä, että olen energiaa tulvillaan.


Tulevien päivien projektina on myös parvekkeen talvikuntoon laitto. Joitakin juttuja olen jo parvekkeelle laittanutkin, kuten nämä kauniit lyhdyt, jotka löysin Niemisen Kauppakulmasta Tikkakoskella käydessäni. Muutaman gallunan olen myös jo ruukkuihin laittanut, mutta vielä ne viimeiset silaukset puuttuvat ja ne ovat työn alla. Mukava on sitten illan tullen sytytellä tulet lyhtyihin ja nauttia rauhallisesta tunnelmasta.

Friday, September 17, 2010

Mörri Möykky se sateessa istuu kärpässienen alla

Tänään oli syksyinen ja sateinen päivä, mutta se ei tahtia haitannut kun saattoi koko päivän paukuttaa kangaspuilla poppanaa ja sain uuden liinan valmiiksi. Päivän paras löytö vanhempieni pihassa oli kuitenkin tässä:


Ihanan näköinen kirkkaan punaisena hohtava kärpässieni oli varsin upea. Ja lieköhän Mörri Möykky pitämässä sadetta sienen alla, pieni hahmo kun näyttäisi valkoisen jalan takaa pilkistävän....
Upeaa syksyisen värikylläistä viikonloppua kaikille!!

Thursday, September 16, 2010

Pientä edistymistä

Viimepäivät ovat melko tarkalleen kuluneet töissä, joten ompelukset ja muut käsityöt ovat jääneet todella vähille. Tänään kuitenkin sain viettää vapaapäivää ja sain sen myötä valmiiksi myös ensimmäisen jouluisen kaitaliinan.

Näistä yllä olevista paloista lähdin rakentamaan liinan, jossa yhdistelin kahdenlaisia erilaisia paloja. Pienimmät neliöt ovat vain 1,5 x 1,5 tuumaa kanttiinsa, joten melkolailla hidasta on ollut näiden palojen leikkaaminen ja ompelu. Se kuitenkin kannatti ja lopputulos on mielestäni melko hyvä.Kaitaliinasta tulee melko pitkä, mutta mielestäni sen on tarpeenkin olla hieman pidempi kuin aiemmin tekemäni liinat, sillä pieniruutuisena se jäisi hieman "tyngän" näköiseksi, jos se olisi lyhempi.
Uuden jouluisen kaitaliinan kankaat on jo valittuna ja osittain leikattunakin, sormet syyhyävät päästä niiden kimppuun. Huomenna on kuitenkin jälleen poppanapäivä, joten tilkkutyöt saavat hetken odottaa.


Nämä Tildailu-kirjat löytyivät eilen suurenkuun alennusmyynnistä. Todella ihania vinkkejä ja upeita malleja joulunaikaan sekä koko talveen löytyy runsain mitoin näistä kirjoista. Löysin jo monta mukavaa ohjetta, jotka olisi tarkoitus vielä tänä syksynä toteuttaa jos vaan suinkin ehdin....

Monday, September 6, 2010

Vierailulla

Saimme tänään viettää ihanan alkusyksyn päivän ystäviemme mökillä. Saimme nauttia ihanasta päivästä ja muutamia kuviakin sain napsittua. Joutsenperhe uiskenteli lähes koko päivän järvellä ja sain heidätkin kuvaan. Olivat vain sen verran kaukana,että kuva ei ihan paras mahdollinen ole.


Kuusi poikasta ja vanhemmat uiskentelivat lahdella ja välillä harjoittelivat lentoon lähtöä. Varsin näyttävän näköinen perhe he olivat.

Alkusyksyn luonto on upea. Väriloisto alkaa hiljalleen hiipiä puihin ja kuitenkin vielä kesäistä vihreyttä on jäljellä. Ilma oli tänään todella mukavan lämmin ja saimme nauttia täysin siemauksin sen raikkaudesta ja täysin tyynestä säästä.


Ja illan aurinko antoi luonnolle jälleen aivan uudenlaiset sävyt.
Hämärtyvän illan taivas on upea näky. Jälleen saamme kiittää Jumalaa kuluneesta päivästä. Hän on siunannut meidän jokaisen askeleemme ja varjellut meitä teillämme. Saamme kiittää Hänen ihmeellisestä armostaan ja rakkaudestaan.


                               Illan rauha hiipii maahan meluisaan,
                               Väsyneet se hiljaa peittää teltallaan.
                               Taivas on kuin käsi suuren Jumalan
                               Yllä kaiken melskeen yllä maailman

                               Herra öin ja päivin kiitän sinua,
                               Sillä tiedän että olet valveilla.

Friday, September 3, 2010

Lisää kokeiluja

Eilen sain ennen yövuoroon lähtöä valmiiksi muutaman kokeilukappaleen, joista tarkoitus olisi väkertää kaitaliinoja joulupöytiin.


Keväällä löysin alennusmyynnistä keskelle laittamani sinisisen tonttukankaan. Pitkään mietin miten tuota kangasta käyttäisin ja "lahjoja tilkuista" kirjasta löysin vinkin tällaisesta mallista. Siniset kolmiot olivat jo valmiiksi leikattuja. Viimesyksynä leikkasin ne erästä kaitaliinaa varten, jota en sitten saanut onnistumaan mitenkään, mutta nyt siis myös nämä kolmiot löysivat paikkansa.


Vielä täytyisi miettiä se millaiset reunukset liinaan tekisin. Tällaisenaan se jää hieman lattean näköiseksi ja myös hieman "kylmäksi" väreiltään. Mielestäni joulunajan tekstiileissä tulee olla riitävästi lämpimiä sävyjä. Kirjan ohjeessa liinaan oli tehty pykäläreunus, mutta täytynee vielä miettiä laitanko reunuksen samanlaiseksi.


Tämän viikon aikana on taas tipahdellut postiluukusta syksyisiä käsityöideoita. Valtavasti on jälleen uusia vinkkejä lehdet tulvillaan ja varsinkin neuleissa aivan upeita syksyisiä värisävyjä. Ja vaikka ulkona onkin varsinainen koiranilma on sisällä lämmintä ja mieli ideoita tulvillaan.
IHANAA JA IDEARIKASTA SYKSYISTÄ VIIKONVAIHDETTA KAIKILLE!

Wednesday, September 1, 2010

Tämän päivän kokeiluja

Aloittelin tänään jouluisten tilkkutöiden suunnittelun. Alkuun kävin läpi tilkkutyökirjoja, joista löytyikin monta mukavaa mallia toteutettavaksi. Sitten täytyikin käydä läpi, millaisia valmiita paloja minulla oli varastossa viimevuodelta, ja miten niitä sitten yhdistellä uusiin kankaisiin.

Tällä samalla idealla toteutin jo viimevuonna kaitaliinoja jouluksi ja mielestäni niistä tuli niin kivoja että ajattelin käyttää samaa ideaa tänäkin vuonna, joskin hieman muokkaillen sitä.

Nämä pikkuneliöt ovat 1,5 tuumaa, joten ne ovat melko pieniä. Leikkasin ne pitkistä kaitaleista, jottei tarvitsisi ihan niin paljon ommella pikkusaumoja. Säästää jonkin verran aikaa ja vaivaa. Viime vuonna tosin leikkasin kyllä jokaisen palan erikseen, kun minulla oli varastoissa niin runsaasti pikkukangaspaloja. En raaski heittää pieniäkään paloja roskiin, joten nämä mallit ovat hyviä jämäpalojen tuhoamista varten ja lopputulos on usein melko veikeän näköinen.

Ja tällaisia blokeja sain sitten tänään ommeltua. Nämä ovat vähän sellaisia koeyksilöitä, joiden pohjalta lähden sitten suunnittelemaan liinoja ja mitä nyt sitten muuta keksinkään.

Mallipaloista tulikin melko mukavan jouluisia. Punainen ja valkoinen ovat taattu yhdistelmä, mutta myös vihreä tuo siihen oman mukavan lisän. Ensimmäiseen malliin tuli vihreää ehkä hieman liikaakin, mutta kunhan saan siihen reunukset suunnitelluksi voi lopputulos olla ihan herkullinenkin.
Nämä mallit löytyvät Lise Bergenen kirjasta "Tilkkutöitä Jouluksi". Kirjassa on ihania jouluisten tilkkutöiden ohjeita ja kaikkia malleja on helppo muunnella yksinkertaisten ohjeiden avulla.


Ilta on hämärtynyt ja syksy tänään ihan kalenterin mukaankin alkanut. Kynttilät tuovat mukavan lämpimän tunnelman pimeneviin iltoihin. Saakoon syksyiset illat olla onnea ja lämpöä tulvillaan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...