Monday, August 30, 2010

Joko on pian joulu

Vuosi on vierähtänyt siihen vaiheeseen, että on otettava joulukankaat esille ja alettava suunnitella erilaisia käsitöitä joulunalusajan myyjäisiä varten. Tällaisia kankaita on vuoden aikana kertynyt varastoihini.Ja tässä myös kaikenlaisia pieniä tilkkuja, joita on jäänyt viimevuodelta ja joista saa vielä vaikka mitä aikaiseksi.


Nyt vain hihat heilumaan ja suunnitelmat toteutukseen. Tarkoitus olisi tehdä ainakin kaitaliinoja ja seinävaate ja ehkä adventtikalenterikin saattaa jälleen valmistua.

This time of the year I have to start to think about Christmas-time. Here is some fabrics that I have found during this year and now I have to plan what I am doing with them. I am planning to do some table-runners and maybe wall-clothes. We have many "market-days" before Christmas. First in my job and then in our Church so I have plenty of work to do before that. So let´s start Christmas-Quilting again!!!!

Valmista tuli

Tässä se nyt sitten on viimeistä ommelta myöten valmiina viimeinkin. Lopputulokseen olen kokolailla tyytyväinen.


Peiton veinkin jo eilen sitten valmiiksi seurakuntamme lähetysmyymälään ja sieltä se sitten toivottavasti löytää tiensä mukavaan kotiin ja saaduilla varoilla voimme taas tukea lähetyskohteitamme. Edellinen keväällä tekemäni peitto onkin jo odottamassa muutaman viikon kuluttua pidettävää kirpputoritapahtumaa ja samassa yhteydessä järjestettävää arvontaa.


Ja sitten täytyy alkaakin suunnitella uusia tilkkutyöprojekteja. Yhden peiton kankaat ovat valmiiksi jo valittuina ja paljon muutakin uutta on mielessäni.


Kyllä taas saattoi huomata, miten rajattomat ovat käsillä tekijän mahdollisuudet. Mikään ei ole liian mahdoton idea etteikö sitä voisi kokeilla. Innoissani olen taas uusista haasteista.

Saturday, August 28, 2010

Syksyisen sadepäivän urakkaa

Tänään oli harmaa sateinen ja syksyinen päivä, mutta se ei tokikaan lannistanut, vaan rynnistin jo aamusta kutomaan poppanaa. Sain edellisviikolla aloittamani liinan valmiiksi ja pääsin aloittamaan jo uuttakin ja tässä alla kuva uudesta tuotoksesta, joka toivottavasti löytää tiensä jonkun joulukotiin.


Liina on tarkoitus tehdä samoilla mitoilla ja samanlaisilla raidoilla kuin edellinenkin, erona vain on se että beigen tilalle tuli ihana kirkas joulunpunainen väri. Myös tästä liinasta näyttäisi tulevan ihan kohtalaisen näköinen. Jospa vielä näiden vapaapäivien aikana pääsisin sen viimeistelemään.


Juju-kerhosta saapui taas perjantaina paketti, josta löytyivät nämä ihastuttavat huovutuskirjat. Josko pian pääsisin myös huovuttamista kokeilemaan. Nämä kirjat sisältävät perustekniikat, joten nyt on hyvä lähteä kokeilemaan.
Alla olevissa kuvissa on äitini tekemä tuolin päälinen, jossa kokeiltiin taas uutta tekniikkaa. Mallin löysimme Rosemary Wilkinsonin "tilkkutöiden käsikirjasta".

Tuolin päällinen on tehty Bargellotekniikalla. Kankaat ovat samoja, joista äitini ompeli keväällä myös sänkypeiton (kuva löytyy tilkkupeitto-otsikon alta).

Äitini kertoi että malli on melko helppo toteuttaa, mutta ohjeliden tarkan lukemisen se toki vaatii, sen verran minäkin olen ehtinyt ohjetta tavaamaan.

Samalla tekniikalla ajattelimme että toteutamme talvisen seinävaatteen revontulten sävyissä.

This Quilt is made by my mother. She tried a new technique call "Bargello" and this quilt is very nice I think. Mother used the same colors as bedcover that she made last spring. This quilt is made to cover the chair. The guide of this quilt you may found Rosemary Wilkinson´s book " The Quilter´s Handbook".

Alla on kuva viimeisimmästä tilkkupeitostani, jossa nyt siis kaikki hirsimökin palaset on yhdistettynä. Enää vain reunukset ja tausta puuttuvat. Huomisen päivän ohjelma on siis jo tiedossa.

Tuesday, August 24, 2010

Log-cabin almost finished - Hirsimökkipeitto viimeistelyä vaille valmiina

Syy siihen etten viimepäivinä ole ehtinyt päivittämään juttujani löytyy näistä alla olevista kuvista. Olen viimeistellyt jo keväällä aloittamani hirsimökkipeiton paloja. Eilen sain vihdoin ja viimein kaikki 120 palaa valmiiksi, joten peiton kokoaminen voi alkaa.


Kun aloittelin ompelua jäin hieman vierastamaan värejä ja kuoseja, jotka olin valinnut. Paloissa on paljon kierrätyskankaita, joten ne näyttivät hieman sekavalta sillisalaatilta, mutta kuinkas kävikään kun sain palaset levälleen lattialle ja ryhdyin silmäämään lopputulosta.


Yesterday I finally got finished log-cabin blocks which I started last spring. That is why my last update is over a week old. I have sewed blocks from morning to the late evening past days. Now I am happy that it is finally done. 120 blocks are now ready.
At first when I choose the fabrics I didn´t be sure if they were the right ones. I used many old fabrics which I have found at the secondhand-shop, so the colors seemed somehow "messy". But today when I spread blocks on the floor I was suprised....


It is quite beautiful I think, so my choice of colors is not so bad at all. I am pretty happy right now.


Nyt täytyy vain tehdä viimeistelytyöt, eli palaset vaan kasaan ja taustakangas paikoilleen sekä reunukset kuntoon niin jälleen on yksi peitto valmiina myyjäisiä varten.


I am now at the middle of the night shifts at work but after that I have six days of from work. I hope that during those days I will get this finished. I can´t wait to start new "quilt-project". After long and hot summer weather is now cooler and sometimes rainy. So it is fine to stay at home and do some sewing.

Kun päivät ovat hiljalleen viilentyneet alkaa ompelutyöt kovasti poltella mielessä, ihana on saada tämä valmiiksi, sillä nyt alkaa olla jo aika aloittaa jouluisten käsitöiden tekeminen myyjäistapahtumia varten. Ja muutenkin kesän aikana on tullut valtava määrä uusia ideoita niin tilkkutöihin kuin muihinkin käsitöihin, joten niitä on päästävä äkkiä toteuttamaan.

Monday, August 16, 2010

Poppanapäivä

Ilmat ovat hieman viilentyneet, joten tänään oli vallan mainio päivä aloittaa poppanan kutominen ja tällaista jälkeä syntyi.Väreinä siis harmaa, luonnonvalkea ja beige. Mielestäni värit osuivat tällä(kin) kertaa melkolailla nappiin. Ajatus on että tämä liina sopisi mukavasti tummansävyiselle pöydälle tuomaan pehmeyttä ja vaaleutta. Alkuun ajattelin vielä pieneksi väripilkuksi laittaa esim. tummaa ruskeaa tai viininpunaista, mutta loppujen lopuksi olen tyytyväinen että jätin värit näin, sillä se näyttää kyllä nyt paremmalta. Jospa seuraavien vapaapäivien aikana saisin tämän työn valmiiksi.

Today I started to make table-runner with our loom. Last week we put warp to the loom and today when I had a day off from work I started to weawe. The colors of the table runner are quite good I think. This table-runner fits well to the dark-wood table. I really like the mixture of grey and natural-white. First I planned to put dark-brown or wine-red in it, but now I am glad that I didn´t. Next week I hopefully get this one finish, because I have plenty of new ideas.


Nämä kuvat loppukesän kukkaloistosta on otettu vanhempieni pihasta tänään. Erityisen upea on tuo yllä oleva auringonkukka. Se tuo todellakin aurinkoisen mielen.

Kirjontatöitä vuosien varrelta

Alla olevassa kuvassa on ensimmäinen suurempi ristipistotyö, jonka tein äidilleni joululahjaksi noin 15 vuotta sitten. Tämän työn olen myös itse kehystänyt.


This cross-stitch is one of first I have made. I made it to my mum for a Christmas present fifteen years ago. This one I have put in the frame myself (it wasn´t easy thing to do...).

Alla olevat kirjontatyöt ovat kaikki äitini käsialaa ja hänen toivomuksestaan kuvasin myös ne.


Yllä oleva taulu on kookas kanavatyö, maisema työssä on valtavan kaunis. Taulu on ollut jo vuosikymmenien ajan kirjontatyökuvastoissa myynnissä eikä todellakaan ihme, sillä niin ihana tunnelma taulussa on.All cross-stitch below are made by my dear mother. She asked me to take pictures of her works and wanted me to put them here. She has made such beautiful things. The first "winter-landscape" is my favorite. It is quite big work and one of my mothers oldest needlepoint.

Sunday, August 15, 2010

Neulomuksia vauvalle

Tässä muutamia kesän aikana neulomiani vauvan vaatteita, sain niitä tänään vihdoin ja viimein viimeistellyksi, vain muutama nappi vielä puuttuu kunhan löydän jostain juuri sopivia.


Tämä neulepuku on tehty novitan-nalle four seasons langasta. Puvun ohje oli viime syksyn novita lehdessä ja neulottu yksi värisellä langalla, mutta mielestäni raidoista tuli melko vekkulin näköiset.

Yllä olevat nutut olen neulonut novitan pretty-baby langalla, jota löysin alennuskorista. Myös tämä ohje on novitan kevään lehdessä. Alun perin olin suunnitellut tekeväni vain yhden asun, mutta ajatuksissani neuloin housuihin kaksi samanlaista lahjetta, joten oli siis pakko tehdä myös toinen asu.


Ihana Elokuisen illan hämärä on hiipinyt kotiimme ja nyt on aika sytyttää kynttilä valaisemaan lämmintä iltaa.
Sain anopiltani lahjaksi tämän ihanan kynttilän, joka tuo ihanan rauhallisen tunnelman huoneeseen. Päivä on kääntynyt illaksi ja saan olla kiitollinen Taivaalliselle Isälle siitä että olen tämän päivän saanut kulkea Hänen johdatuksessaan.

Wednesday, August 11, 2010

Varma merkki lähestyvästä syksystä, poppanankudonta alkaa jälleen


Tänään saimme äidin kanssa jälleen laitettua poppanaloimen puihin kutomista varten. 30 metriä lointa odottaa taas, että ryhdymme toimeen. Varma merkki siitä, että syksy on pian tulossa on se, että kutominen alkaa poltella mielen päällä.Joulualusajan myyjäisiä varten täytyy alkaa suunnitella liinoja ja tabletteja. Poppanaliinat sekä keinutuolinmatot ovat erityisesti olleet kysyttyjä viime vuosina ja niitä aiomme taas tehdä myytäväksi ja lahjoiksi.


Yllä olevassa kuvassa on värejä joilla työ olisi tarkoitus aloittaa, kunhan ensi viikolla ehdin aloittelemaan kudonnan.


Punainen ja vihreä ovat aina taatut joulun värit ja niistä kudotut liinat ovat kysyttyjä joulunalusajan myyjäisissä.
Viime jouluksi tein myös puna-valkoisia liinoja ja ne myös olivat suosittuja, joten niitäkin täytynee tehdä. Jospa sitä ehtisi tekemään myös itselle keittiöön uuden liinan talvea varten.Kutominen kangaspuilla on ihanan rentouttavaa puuhaa. Ajatukset voivat työtä tehdessä virtailla vapaina ja työ edistyy mukavasti siinä samalla. Aika kuluu kuin siivillä ja yhtäkkiä huomaa, että koko päivä on vierähtänyt kangaspuiden äärellä. 

Neulomuksia

Alla olevan kaulaliinan neuloin Silkkivillasta ostamastani reilun kaupan langasta. Lanka on todella ihanan tuntuista ja helppoa neuloa. Ohje kaulaliinaan löytyy samaisilta sivuilta.


Alla oleva kaulaliina taas on neulottu Novitan Saana langasta, lankaa ei taida enää markkinoilla ollakaan, mikä on harmi sillä lanka on mielestäni todella mukavan tuntuista ja ihanan paksua ja lämmintä.


Vaikkei vielä kaulaliinakelit olekaan, niin ennen kuin huomaammekaan on taas talvi ja nämä ovat kovasti tarpeen.

Jälleen kerran kangasostoksilla

Eilen kävin jälleen kangaskaupassa, kun kuulin että siellä on erä kankaita alennuksella niin että voi kerätä kassin täyteen kankaita. Monenlaisia mukavia kankaita löytyikin, näistä voi tehdä monta mukavaa juttua syksyn ja talven mittaan.


Suurin osa alennuskankaista oli sisustuskankaita, mutta väreissä löytyi kivoja vaaleita sävyjä ja joukossa muutama hieman tummempikin, joten näitä yhdistelemällä voi tehdä vaikkasta mitä. Pakko oli myös piipahtaa katsomassa käsityöpuuvilla-korilla ja nämä alla olevat kankaat lähtivät mukaan kuin vahingossa.


Nyt alkaa jo hiljalleen poltella mielessä istahtaminen ompelukoneen äärelle pitkän kesätauon jälkeen eli olisiko ilmassa jo pieni ajatus syksystä. Kesän aikana on tullut täydennettyä varastoja oikein urakalla joten mukava on aloittaa jälleen ompelukset, kun on mistä ommella.

Friday, August 6, 2010

Mustikat ovat täällä taas


Nyt on taas mustikka-aika. Minä en itse marjastamassa käy, mutta rakas isäni on ahkera marjastaja ja häneltä saimme tänäkin vuonna pakastimeen runsaasti tuoreita mustikoita. Vielä oli jäljellä pakastimessa muutama rasia vanhojakin mustikoita ja niistä tein piirakka päiväkahvin kera syötäväksi ja vähän myös työkavereille viemisiksi.
Again it is time for blue-berry´s here in Finland. My dear dad brought for us lot´s of new berry´s. This pie I made today. I had some last years berry´s in my freezer and I used them for this pie. It is so good!!Mustikkapiirakan ohje

2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl soodaa
0,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
2 dl kermaviiliä
1 muna
75 g voita (sulatettuna)
n. 5 dl marjoja

Kuivat aineet sekoitetaan ensin keskenään ja sen jälkeen lisätään loput aineet ja sekoitetaan hyvin.
Paistetaan 200 asteisessa uunissa 25-30 min.

Tämä piirakan ohje oli aikanaan vanhassa kotitalouden kirjassamme ja ohje on alunperin omenapiirakalle, mutta soveltuu varsin loistavasti marjapiirakaksi. Joskus olen käyttänyt lisäämään makua hieman kardemummaa.

Sunday, August 1, 2010

Neste-oil Rally 2010

Tässä tunnelmia juuri päättyneestä Neste-oil rallista tai siis lähinnä upean rallin päättäneestä valtaisan hienosta ilotulituksesta. Ensimmäistä kertaa harjoittelin toden teolla yökuvausta ja joitakin otoksia voi jopa kutsua onnistuneiksi.
Nämä kuvat on otettu ennen varsinaisen ilotulituksen alkua. kuvista voi jo nähdä miten paljon väkeä on kokoontunut katsomaan ilotulitusta. Kuokkalan-silta iltavalaistuksessaan on kyllä varsin upea näky.

Last night ended this years Neste-Rally here in Jyväskylä. This year was 60th rally year. Last night ended this absolutely amazing Firework. Show last over half an hour. Here is some pictures I took from it.


Yllä olevista kuvista voi saada edes jonkinlaisen käsityksen siitä, miten upea puoli tuntia kestänyt ilotulitus oli. Tunnelma rannalla oli aivan mahtava, kesäinen lämmin pimentynyt ilta ja tämä upea valo-show sekä tuhatmäärin iloisia ihmisiä kaikkialla.

There were thousands of people all over the beach watching the show. It was warm and dark night (that is not very common here in Finland) and everything were just perfect.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...