Monday, June 21, 2010

Läpi kesäisen Suomen

Viime päivät olen saanut viettää Pohjois-Karjalan Jylhiä maisemia ihaillen ja kauniista Suomen kesästä nauttien. Vaikkei aurinko aina paistakaan on maisemat silti olleet aivan valtavan ihanat.


Luonto on juuri näinä päivinä kaikkein kauneimmillaan, keskikesän juhlan aikoihin. Värit ovat kaikkein upeimmat, sillä vielä on jäljellä kevätkesän heleyttä, mutta hiljalleen alkaa sydänkesän täyteläisemmät värit näkyä.


Nämä ihanat järvimaisemat ovat Pieliseltä Enosta. Pielisjärven suuret selät aukenivat jokapuolella missä ajoimme ja ihania maisemia oli paljon, ajoittain vain sadesää haittasi näiden maisemien ikuistamista.Järvimaiseman ihasteluun ei kai koskaan kyllästy. On ihana katsella laineita ja haistella järven monia tuoksuja ja aistia sen ihanan rauhoittava tunnelma.


Alla olevat kuvat on otettu Kolin vaaramaisemista "Ukko-Kolin" rinteiltä.


Maisemat Kolilla olivat todella upeat. Päivä oli hieman tihkusateinen ja sumuinen joten maisema yli Pielisjärven jäi tällä kertaa paksun usvan taa.


Silti maisemat olivat hienot ja voin vain kuvitella millainen tunnelma olisi ollut aurinkoisena päivänä, tai upeimpaan ruska-aikaan.
Tälle kivelle olisi ollut ihana nousta katselemaan maisemaa ja kuvaamaan, mutta sateinen sää teki kallion liukkaaksi ja alla olisi ollut melkoinen pudotus, joten rakas puolisoni kielsi minua ehdottomasti menemästä tuonne kameroineni.


Yllä oleva kelopuu oli mielestäni upea näky, se oli hyvin kestänyt tuulet ja tuiskut korkeana ja jyhkeänä.
Näissä yllä olevissa kuvissa pitäisi Pielisen näkyä, mikäli vain sää olisi ollut suosiollinen.


Tämä kuva on otettu rinteestä läheltä Hotellia ja suunta on toinen kuin edellisissä kuvissa ja tässä ei usvaa ihan niin paljon ole kuin aiemmissa kuvissa.
Kyllä Luoja on luonut meille ihmeellisen luonnon, josta saamme nauttia. Voisiko mikään olla upeampaa kuin ihailla tällaisia valtavia maisemia ja nauttia sen ihanasta tunnelmasta.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...