Sunday, May 16, 2010

Tästä se taas lähtee uuden peiton tekeminen. Ohjeen löysin Rosemary Wilkinsonin toimittamasta kirjasta Nopeat ja värikkäät tilkkutyöt (Quick Colorful Quilts).Peiton nimi on seiskat ja ysit. Ihastuin mallissa erityisesti juuri ihanaan keltaiseen väriin, jonka joukossa on myös punaisen sävyä ja tällaiset värit sitten löysin omista varastoistani ja niistä lähdin rakentamaan omannäköistä peittoa.


Peittoa varten ompelen 252 neliötä joissa kussakin on seitsemän palaa, Kuusi 2,5 x 2,5 (tuumaa) neliötä sekä yksi 2,5 x 6,2 suorakaide. Lisäksi tulee vielä 36 kpl 6,2 x 6,2 neliötä.
Saa nähdä millainen peitosta loppujen lopuksi tulee, mutta alkuun on taas päästy. Kesällä työ varmasti etenee verkkaisammin varsinkin mikäli tällaiset hellesäät jatkuvat koko kesän ajan. Tällaisina päivinä sitä kuitenkin mieluummin nauttii ulkosalla olosta kun sisällä ompelukoneen ääressä istumisesta. Sadepäiviltä tuskin vältytään joten silloin sitten voi saada työtä etenemään.


Tämän peiton olisi tarkoitus valmistua loppukesällä mahdollisesti pidettäviä "sadonkorjuumyyjäisiä" varten. Värit ovat siksi hieman syksyiset vaikka kesä on vasta aluillaan. Värit ja kuosit olen valinnut niin että niissä näkyy vielä ihana kesän kukkaloisto mutta näkyy myös enteilevänä jo syksyn väriloisto ja kellastuvat lehdet.

2 comments:

  1. What a wonderful block! Your colors make the center square really stand out.
    Happy Quilting

    ReplyDelete
  2. Heips! Aikamoisia urakoita nuo tilkkujutut.. En oo vielä ehtiny kokeilla.. Joskus tahtoisin kyllä.. Mulla on nyt sellanen ompeluinnostus, etten malttais edes aurinkoisella kelillä olla ulkona.. Pihahommiakin olis.. Mukavaa kesän alkua ja aurinkoisia päiviä!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...